Last news in Fakti

23 Май, 2012 12:09 5 629 0

Сексът под график прави мъжа импотентен

  • секс-
  • импотентност

Много от двойките започват да правят секс под график, когато искат да си имат дете. В тези ситуации водеща е жената, която започва да следи цикъла си на овулация. Мнозина от тези двойки дори и неподозират, че режимът "секс под график" е опасен за здравето на мъжа и може да доведе до импотентност, предупреждава британски таблоид.

В тази ситуация се увеличава нивото на стрес, което води до импотентност. При стрес нивото на тестостерона, което е пряко свързано с либидото.

По тази причина учени от Южна Корея съветват двойките да правят секс под график не повече от 3 месеца. След това да си дават почивка и отново да пробват за бебе.

Според учените 2-3 пъти седмично е оптималната доза секс за семейните двойки. Това е и най-добрата комбинация, която да позволява да се уцели точния момент за зачеване. Разнообразяването при любовна игра спомага да се намали напрежението от чакането на зачеването.

При 2-3 седмично секс много по-добре се освобождавал хормона кортизол, който отговаря за доброто ни настроение и за увеличаване на тестостерона в организма.

Изследването на южнокорейските изследователи потвърждава една мъдрост на Балканите: „Болен х*й е*е, ама кахърен- не“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА