Вижте тази рецепта как да сготвите хрупкави картофени кюфтенца без пържене. А когато са готови, ги поднесете с чаша ледена бира.
Необходими продукти:
За кюфтенцата:
1 кг картофи
1 ч.л. ким
2 с.л. магданоз
черен пипер
сол
За панировката:
6 с.л. брашно
6 с.л. галета
1 яйце
За соса:
300 г кисело мляко
2 скилидки чесън
5 стръка копър
Начин на приготвяне:
Картофите (1 кг) се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват с вилица. Към тях се прибавят кимионът (1 ч.л.), ситно нарязаният магданоз (2 с.л.), черният пипер и солта. Разбърква се добре. От получената смес се правят кръгли кюфтенца. Овалват се в брашно (6 с.л.), яйце (1 бр) и галета (6 с.л.) и се поставят в намазнена тавичка.
Изпичат се на 200 градуса до получаването на хрупкава коричка. Сервират се топли, поляти с чеснов сос, получен от разбитото кисело мляко (300 г), счукания чесън (2 скилидки) и ситно нарязания копър (5 стръка), пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Шеф Черпаков
10:42 19.08.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Алфа Ромео
20:31 19.08.2019
5 ДАМД
15:53 30.04.2020