Last news in Fakti

21 Август, 2019 10:28 20 774 18

Сашка Васева с 1700 евро пенсия

  • сашка васева-
  • пенсия-
  • поп фолк певица-
  • 1700 евро-
  • трудов стаж

18 години певицата "работи" във фирмата на мъжа си в Германия

Ветеранката на фолка Сашка Васева не е претрупана с ангажименти, но изобщо не се притеснява за старините си. Изпълнителката на някогашния чалга хит "Левовете в марки" не плаща нито лев осигуровки, но когато навърши 67 години, ще прибира всеки месец внушителните за родните стандарти 1700 евро пенсия от Германия, твърди вестник "Уикенд".

Тъй като Сашка фиктивно била назначена във фирмата на мъжа си още през 2001 г. и се води на работа там от 18 години, след години тя щяла да получава около 1700 евро пенсия.

Според немското законодателство, за ползване правото на пенсия, се изисквал минимум 5 години трудов стаж. Макар че няма хал-хабер за биснес делата на съпруга си, Сашка фиктивно била назначена като негов служител. Повечето от популярните изпълнители у нас, които по соц време се водели „свободна професия” – композитори, музиканти, артисти, са получавали само хонорари и удръжките от данъците им са покривали само риска „трудова злополука”, но не и пенсия. Такъв бил случаят с естрадните легенди Мими Николова, Развигор Попов и Стефка Берова. Ако съпругът на блондинката от Ресилово не бе измислил тарикатския прийом, някой ден тя щяла да преживява само от социална пенсия заради минималния си трудов стаж у нас.

Макар че отношенията на Сашка с мъжа ѝ са на приливи и отливи, Христо, който е вносител на автомобилни гуми мислел практично и искал да подсигури бъдещето на майката на двете му деца. Преди време разправиите на двамата дори стигнаха до Агенция за закрила на детето. Причината – Бакърджиев искал неговите наследници Христо-Никола и Христина-Елена да получат солидно образование в Германия. Майка им Сашка обаче държала те да растат сред природата в родното ѝ Ресилово.

"Имаме две прекрасни деца, за които много ме боли, че не получават нужното образование. Майка им е прекален маниак на тема селски живот, чист въздух и екологична храна, но се получава така, че едното идва за сметка на другото – не е постигнато разумното равновесие. Аз искам децата да имат солидно образование, имам тези възможности те да го получат по света – те са и немски, и български граждани, а майка им ги ограничава до границите на селото! Потърсих за съдействие Агенция за защита на детето. Сашка е уникална по своята неповторимост и неразбираемост! Тя е едновременно като шифъра на Леонардо и древноегипетски йероглиф. Всичко може да унищожи и разсипе, но твърди, че го прави от любов", жалваше се преди години Христо.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    55 8 Отговор
    Идеално Българи с 45г.в ПРОИЗВОДСТВЕН ДЪРЖАВЕН ЦЕХ 320лв
  • 2 James

    77 3 Отговор
    И какъв тарикатски прийом е това? Плаща осигуровки, получава пенсия. Човекът е бил далновиден.

    Коментиран от #16

  • 3 Гост

    19 6 Отговор
    Сашка Бомбашка
  • 4 Бренда

    44 3 Отговор
    не плаща нито лев осигуровки , а в Германия кой я осигурява върху поне 3500 Евро , може би съседа, нали от джоба на семейството излизат ?
  • 5 JJJJ

    29 7 Отговор
    На тази съм и гледал на живо сеира в Биад.Ако знаете само как се гавреха и забавляваха мутрите с нея а тя само им се усмихваше. По нищо не личеше че не и е не приятно даже когато Слави Бинев и свали сутиена и си завря главата в деколтето и.Представям си какво ли е било след като си тръгнаха трима с нея и оная другата Кати.
  • 6 Снежинка

    27 2 Отговор
    Пишете глупости. Съпруга и се есетил и я осигурява . Какво ни интересува това. Само клюки се пишат
  • 7 Шампоан от един леф...!

    9 11 Отговор
    Ма Сашке, кво прави толкоз, та ти дадоха такваз голяма пенсия..! Зная какво, ама нема да кажем, срам ме е....!

    Коментиран от #8

  • 8 Лора

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Шампоан от един леф...!":

    Завиждам и злобея защото съм нещастна
  • 9 Бегайте кои къде му видат очи

    22 11 Отговор
    Не раждаите и не правете нищо в бегето просто емигрирайте

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 6735

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бегайте кои къде му видат очи":

    Ти къде ще ходиш?
  • 12 АЛ КУРОПАТКИН

    8 3 Отговор
    за 18 години колко осигуровки са платени?
    да не се окаже че за тия 18 години е внесено 200000 евро и сега ще трябва да минат 10 години че да е на кяр баба ви Сашка

    Коментиран от #15

  • 13 Тончо питбула..!

    6 1 Отговор
    , завижда и злобее, защото цял живот е нещастен...!
  • 14 Рони

    5 3 Отговор
    Как се чувстват българите в Европа-като чужденци,с презрението на местните жители,така го написа един немски вестник ...Камъкът си тежи на мястото и ако тук,в България не се стараеш да се устроиш добре-там никой няма да те оцени..
  • 15 Бг сила

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    Не са чак такива цифрите!месечно по 250€ или 3000€ годишно.
    Общо казано тези почти 60 бона ще ги избие за 3 години,което е нищожно в сравнение че след това всичко идва на далавера,стига да не се гътне разбира се🕙 никой не знае колко му остава
  • 16 Дал-Взел

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "James":

    И там се плащат яки осигуровки, а не мижави върху мижава минимална работна заплата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АА1

    2 0 Отговор
    Ама и авторката на статията е брутално откровена:"Хал-хабер си нямала от делата на мъжа си" - какъв журналистически израз.
    Сашка не е кой знае каква добра певица,но ми харесва колко леко-простовато и неглижиращо стои и разговаря с другите. Няма в нея някаква крива звездомания-народен човек е.
    Като дойде времето-да си ползва пенсията със здраве.