Last news in Fakti

12 Юни, 2012 11:54 892 0

Адвокатите са най-склонни към затлъстяване

  • затлъстяване-
  • адвокати

 

Адвокатите и съдиите са най-склонни към затлъстяване, показва ново проучване.

Хората, които работят в туристически агенции са трети в списъка по риск от трупане на излишни килограми.

В изследването участват 5700 служители от различни области. Така освен трите професии в категорията "застрашени от затлъстяване" влизат още учители, художници, дизайнери, архитекти, административни асистенти, лекари, полицаи и пожарникари.

Но списъкът не свършва дотук. Изложени на риск от затлъстяване са рекламни агенти. Внимателни трябва да бъдат и заетите в областта на информационните технологии. 26% от служителите споделят, че са наддали с 5 кг на работното място, а 14 на сто са качили повече от 10 кг., припомня БГНЕС.

Само 16% казват, че са отслабнали, докато работят. 54% от анкетираните обвиняват заседналия начин на живот, 55 на сто смятат, че виновна е храната на бюрото. 37% преяждат по време на стресови ситуации на работното място, 19% пропускат хранения, а 18% обвиняват за наднорменото тегло служебни събирания и рождени дни на колеги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА