Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 15:51 11 747 27

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)

  • правила-
  • традиции-
  • плаж-
  • мюсюлмани-
  • ислям-
  • бански-
  • бурка

Има строги правила, които мюсюлманите трябва да спазват, когато са на плажа

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

До средата на миналия век арабите са смятали морето за страшна стихия, но и източник за препитание. На никой и на ум не му е минавало да се къпе в морето за забавление и да хваща тен.

Със започването на нефтодобива арабските страни започнали да се развиват бурно, което започнало да привлича и огромен брой европейски туристи. Появили се разкошни хотели, а плажовете се напълнили с хора. Но въпреки развитието строгите мюсюлмански закони не са се променили много.

Как изглеждат мюсюлманските плажове в наши дни, разрешено ли е на жените да се къпят и какви са забраните ще ви разкажем в следващите редове.

Специално плажно облекло

Ако вече сте били на почивка в арабските страни, например в известните курорти на ОАЕ, вероятно ви е шокирала появата на плажа на жени в черни дрехи. На 35-градусовата жега те идват на плажа и се наслаждават на морето отдалече без да свалят хиджаба си.

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)

Разсъблечените европейци са шокирани как не им е горещо и как може да се подлагат жените на такива мъчения в 21 век.

В последните години правилата вече не са толкова строги. Вече под хиджаба мюсюлманката може да носи буркини – специален бански костюм, който не показва тялото и даже покрива косата.

Някои от буркините изглеждат доста стилно. Въпреки че приличат на водолазен костюм, дизайнерите се стараят да им добавят ярки цветове, красиви детайли и да ги правят от дишаща и бързосъхнеща материя.

Не можете, обаче, дълго да се наблюдавате гледката мюсюлманки в буркини, защото дори и този „водолазен костюм“ се счита за неприличен за мъжкото око и жените могат да се съблекат само за малко, да се изкъпят и после веднага да облекат хиджаба.

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)

Всяка седмица има женски ден

Големите и хубави плажове в курортите на мюсюлманските страни стават недостъпни за мъжете веднъж седмично. Това е ежеседмична традиция. В женския ден входът на плажа е отворен само за жени и момичета.

Именно тогава можете да се полюбувате на красивите буркини. Но тази гледка е достъпна само за жени. В женския ден на плажа са допускани и европейки.

Интересно е да се види как в женския ден докарват ученички на плажа. Те не се събличат, но радостно тичат, нагазили до колене във водата, и искрено се радват на малкото им дадена свобода и веселие.

Трябва да се отбележи, че любителките на плуването в морето сред арабските жени не са много. Това не е прието в източните култури, понеже хората се боят от морските стихии. Затова жените основно се събират на плажа на групички, общуват помежду си, топят си краката в морето или си правят пикник.

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)

Как се държат мъжете

Учудващо, страхът на мъжете от морските стихии е преминал доста бързо. В наши дни те се къпят и събират тен, също така си правят селфита с туристки в изрязани бански. Нищо от това не им е забранено от мюсюлманските традиции.

Европейските туристки, обаче, трябва да са внимателни, защото колкото и любезни да са арабските господа, за тях европейките са вкусен забранен плод. Затова европейките трябва да внимават в общуването с местните младежи и да не ходят твърде разголени по плажа.

Семейни плажове – влизането без съпрузи е забранено

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)

В последните години в арабските курорти започнаха да се появяват зони за семеен отдих. Това са ВИП комплекси, които приемат само семейни двойки. Техните плажове са зони, скрити за чуждите очи.

Обстановката тук е по-съвременна, въпреки че и тук няма да видите жени по бански. Просто арабските жени се чувстват по-свободно тук – могат да полежат, облечени в буркини, до басейна, без да трябва да нахлузват хиджаба.

Всички тези забрани изглеждат ужасно за европейските жени, но самите мюсюлманки не бързат да се борят за феминизъм, защото в замяна на ограниченията получават пълна грижа от своите мъже и спокоен живот.

Изумителни правила и традиции по мюсюлманските плажове (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    90 7 Отговор
    Болни мозъци!

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Доктор с висше образуване

    60 7 Отговор
    Хапчетата ... Хапчетата за всички мюсюлмани
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 С бившите възрастни мъже...!

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Там не е за староковри..!":

    Имаш предвид..! Слагат бурките и мируват... дано само не мине некой ,, осел,, че не могат да си го поделят...!
  • 7 Aladin

    48 3 Отговор
    Нямам нищо против да си спазват правилата в техните си страни, но не и да ги налагат в Европа.
  • 8 Гост

    15 7 Отговор
    Убийте ги
  • 9 В ислямския свят

    19 6 Отговор
    жената е животно! Да ражда и отглежда, и докато отглежда да ражда!

    Коментиран от #13

  • 10 Вечният кмет

    29 7 Отговор
    Болни хора. Неква книга да ти забранява какво да ядеш, как да се обличаш, как да третираш жените и т.н. Да не говориме че тая книга те задължава да режеш необходими части от най-милото ти.
  • 11 гост

    27 1 Отговор
    В Австрия се оплакваха, че по техните зимни курорти е пълно с арабски семейства, които са крайно невъзпитани, оставят купища боклуци, децата им отказвали да слагат колани в такситата и пищяли и крещяли по пистите като първобитни хора. Инак им харесвали само парите.
  • 12 КОКА

    28 7 Отговор
    ТАЗИ РЕЛИГИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ И ЗАЛИЧИ

    Коментиран от #19

  • 13 коментар

    25 5 Отговор

    До коментар #9 от "В ислямския свят":

    В арабския свят жената я имат само за машина за раждане на деца.Там жената няма право на мнение, тя е нещо като робот който само изпълнява нареждания!
  • 14 Пилотът Гошу

    18 3 Отговор
    Значи затуй американците не барат Саудитска Арабия, щото там е пълно с водолази Team Seal 6....
  • 15 Омъжена

    7 32 Отговор
    Въобще не е вярно, че имат жените само като машина за раждане. Така ви се иска, защото завиждате и злобеете. Изключително са романтични мюсюлманските мъже и знаят как да ухажват и да се грижат за една жена. Грижат се изключително много за жените си и на тях не им липсва нищо. Осигурени и обезпечени са до края на живота си. Мъжете им не се развеждат с тях, за да ги изоставят и да хукнат след първата по-млада и наконтена фръцла както правят българските мъже. А това, че носят бурки и хиджаби не е никакъв проблем за тамошните жени - правят го с чест и достойнство и така си осигуряват спокойствие по улиците, в заведенията и в градския транспорт. А тука нашите к.рветини се чудят как да се разголят и разчекнат и да провокират мъжете. Оттам и ниското уважение на българските мъже към българските жени!

    Коментиран от #17, #18, #23, #24

  • 16 Менгеле.

    20 4 Отговор
    Прави са си хората, мюсюлманките са грозни и миришат отвратително нека ходят по плажовете с водолазни костюми най ефикасна защита са срещу миризмата и грозното тяло .
  • 17 Те не ги изоставят

    24 3 Отговор

    До коментар #15 от "Омъжена":

    просто прибавят новата към старата! Пример, една жена на 40, може да умори трима мъже на по 30, и ще иска четвърти! А ти делиш мъжа си с още 3 като тебе и се задоволена! Я ми обясни сега аз ли не ставам за мъж, или тоя си е сложил турбокомпресор? Или води работници в къщи да ви гасят огъня от телата?
  • 18 Гост

    4 19 Отговор

    До коментар #15 от "Омъжена":

    Евала мн точно казано, браво. Малко останаха истинските жени като теб
  • 19 Яшко

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "КОКА":

    Пробвай
  • 20 Гражданин

    18 1 Отговор
    Сега се запитайте какво правят белите хора там. Ама пуста му мода да сме със селфи от Дубай.
    Не стига, че постоянно наливаме пари в касичката им чрез горивата, ами да ходя и да се съобразявам с техните обичаи. Мерси-не.
    Да си ходят, ако искат и със скафандри.
  • 21 Не си прав

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    Не са болни мозъци, никак даже. Това се прави в ислямските и мюсюлманските страни с цел предпазване на жената от изнасилване и вероятно убийство. Защо ли, защото арабите като видят жена го чувстват като дълг да я нападнат,изнасилят. Така е било преди така е и сега. Поради тази причина се е наложило да се стигне до тези крайни мерки. Никой мъж не иска жена от семейството му да бъде изнасилена или убита. Но всеки от тези мъже е гото да го направи с непозната жена. И от цялата тази диващина жената е жертва.

    Коментиран от #22

  • 22 Значи затова

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не си прав":

    Хан Тервел под Константинопол ги е нагласил да торят земята? Грешка е направил, трябвало е да отиде в родината им, и да ги изтрие до 99 -то коляно!
  • 23 БЕРК АЛИ АЙХАН

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "Омъжена":

    АБСОЛЮТНО ТАКА Е ТУК В БЪЛГАРИЯ СА ЛУДИ БЪЛГАРИТЕ
  • 24 хайде де

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Омъжена":

    На теб като ти харесва да си приравнена с добитък...
    Стой си там заблудена,че сред белите мъже няма грижовни и романтични.
    Освен това:
    - не се налага да делиш съпруга си
    - не ходиш омотана в чаршафи /повечето мъже-християни не са първосигнални говеда и могат да контролират желанията си/
    - можеш да се образоваш
    - взимаш решения за това как да протича живота ти
    - стига да искаш,нищо не те спира да си независима
    - СВОБОДНА СИ
    Имаш ли капацитет да разбереш нещо от изброеното, или акъла ти стига дотам да повтаряш " злобеете и завиждате"?
  • 25 незнайко

    1 0 Отговор
    И при тези условия Фолксваген ги избра да строи завода си там !!!
  • 26 Тва не в нормално

    1 0 Отговор
    Ненормалници🤔
  • 27 Мъро

    1 0 Отговор
    Това с пълната грижа и спокоен живот как го измислихме, не е смешно трагично е !