9 Октомври, 2019 22:56 10 511 18

Безумни предсказания за 2020-а, направени много отдавна

  • предсказания-
  • 2020

Без съмнение няма изгледи никое от тях да се осъществи

Безумни предсказания за 2020-а, направени много отдавна - 1
Снимки: shutterstock

Намираме се почти на прага на 2020-а година, което за мнозина сигурно звучи направо невероятно. Изкуствен интелект, непрекъснато усъвършенстващи се технологични устройства, телефони, които се отключват чрез сканиране на лицето и още много, много невероятни неща допреди едно-две десетилетия днес са факт, с който всички живеем. Без да се замисляме дори. Е, за някои футуролози светът днес трябваше да е място на летящи коли и персонални хеликоптери, но това не се случи, поне засега.

Вижте някои от най-забавните прогнози и предсказания, които различни футуролози и революционни умове са задали преди много, много години и за тяхно съжаление, все още не са реалност, обобщени от сайта Bestlife.com.

Ще имаме маймуни шофьори.

През 1994-а година корпорация RAND, глобална организация с принос към космически програми и развитието на интернет, е заявила своята прогноза, че през 2020 г. ще ползваме услугите на животни като наши служители.

„Панелът RAND планира, че до 2020 г. ще бъде възможно да се отглеждат интелигентни видове животни като маймуните, които ще бъдат способни да изпълняват ръчен труд“, казва Глен Т. Сийборг, автор на книгата „Scinetist Speaks Out“, в която пише за прогнозата на корпорацията. Той допълва, че в прогнозите е влизала и тази възможност за домакинствата, които нямат робот за чистене, да ползват услугите на маймуна, която чисти и се грижи за градината. Също така са предричали и възможността добре тренирани маймуни да се изявяват като семейни шофьори.

Най-накрая ще стигнем до Марс.

Марс е мечтаната космическа дестинация за хората от много, много време. Но чак отскоро пътуването до Червената планета се счита за реалистично. И все пак, оптимизъм не ни е липсвал, след като през 1997-а година авторите на списание Wired Питър Шуорц и Питър Лейдън са посочили именно 2020-а година като годината, в която хората ще стъпят на Марс.

През 90-те години много хора вероятно са вярвали на това предсказание, но към днешна дата това не е никак реалистично. Дори проектите на НАСА предвиждат най-ранната мисия с астронавти до Марс да е през 2030-а. А дотогава има много време.

Ще живеем в летящи къщи.

Изобретателят, писател на научна фантастика и футуролог Артър Кларк, който е съавтор на сценария за „2001: Космическа одисея“, е вярвал, че досадните къщи през 1966 г. ще са много различни през 21 век. Според него къщите на бъдещето е нямало да бъдат свързани и укрепени със земята, а ще има възможност да бъдат местени навсякъде по земята, както ни се прииска.

Ще сме способни на телепатия и телепортация.

Michael J. O’Farrell, създател на The Mobile Institute, е експерт в технологичната индустрия от 1985-а година насам. Но дори и експертите правят грешки. В книгата „Shift 2020“, O’Farrell предрича, че 2020-а ще бъде зората на „наномобилната ера“.

„В бъдещата наномобилна ера, аз предричам, че телепатията и телепортацията ще бъдат възможни през 2020 година, като и двете ще бъдат нещо обикновено през 2040“, е казал той.

Ще имаме лични хеликоптери.

Никакви самолети и летящи коли, направо минаваме на лични хеликоптери! Американското издание за наука и технологии Popular Mechanics предрича още през 1951 г., че всяко семейство в 21 век ще има поне един хеликоптер в семейния гараж.

Ще имаме само един пръст на крака.

По време на лекция в Royal College of Surgeons of England през 1911 г., хирург на име Ричард Клемънт Лукас прави много любопитното предсказание: че „безполезните външни пръсти“ ще стават все по-малко използвани, докато „човекът може да стане еднопръстова раса“.

Всичко ще се прави от стомана.

Томас Едисън се нарежда сред най-големите умове в света, с принос за множество изобретения от електрическата крушка до филмовата камера. Но този велик иноватор е имал и някои не толкова сполучливи идеи. Например визията му, че през следващия век всичко ще се прави от стомана. В интервю през 1911 г. за Miami Metropolis той прави следното предсказание: „къщата на следващия век ще бъде обзаведена от мазето до покрива със стомана.“

Визията му за стоманената къща на бъдещето не свършвала само с това, а според него дори и бебешката люлка е щяла да се изработва от стомана.

Никой няма да пие кафе и чай.

През 1937 г. Никола Тесла предрича, че в рамките на един век кафето, чаят и тютюнът няма повече да се използват.

Всички ще сме вегетарианци.

През 1913 г. Гюстав Бишоф, бивш президент на Американската асоциация на работници, опаковащи месо, предрича, че режимът на хранене на човек в бъдещето ще съдържа основно зеленчуци. Той казва пред The New York Times, че недостигът на месо ще доведе до това, че дори най-богатите хора в света ще станат вегетарианци.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баба Ванга

    56 4 Отговор
    Европа ще се управлява от безополви същества, сбъдна се!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обикновен човек

    49 3 Отговор
    Превърнаха ни в маймуни да работим за да не умрем от глад поне това в България се сбъдна ,преди двайсет, трийсет години не излизахме от кръчмите всяка вечер а днес станахме домашни пиячи !
  • 5 Баба Ванга

    36 4 Отговор
    В България ще живрят маймуни, сбъдна се и това!
  • 6 име

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Асан аби":

    асане,асане:лапай пи*ки асане
  • 7 007

    20 0 Отговор
    Е това, че ще имаме само един пръст на крака ме yби - авaтари ли ще ставаме ! ! ! След има няма 20-30 години замислят даже да ни слагат чипове в телата-досущ като на животни, уж за наше улеснение !
  • 8 Последния софиянец

    36 1 Отговор
    За маймуните шофьори в България познаха.
  • 9 007

    19 2 Отговор
    Говоря съвсем сериозно, /може да проверите в нета/ ще ни превърнат в добитък !

    Коментиран от #15

  • 10 Слави Славов

    24 0 Отговор
    Че то и сега половината шофьори са маймуни!
  • 11 Цеко сифоня

    21 2 Отговор
    Само мойто предсказание се сбъдна. Преди десет години предрекох че ше имаме тиква за премиер и познах.
  • 12 Townboy

    15 0 Отговор
    Имам една книга "Светът през 2020" според доклади на цру която си купих преди години. Живот и здраве в края на следващата година ще я прочета отново да видя какво се е реализирало от плановете на ционистите.
  • 13 Бе като гледам

    22 0 Отговор
    Всяка нова гадина ще става лошо и по лошо за бедните. И тез изкуствени интелекти ще ни заробят още. Нали се сещате какво стана с човечеството когато дойдоха социалните мрежи и фейсбук откачиха избиха и се и ревнуват и завиждат. И са ъммм нещастни. Сега с изкуствения интелект човечеството ще се зароби още повече. Мислете. Всяка нова технология която се предоставя на човечеството има риск да ни унищожи. Видяхте какво направи фейса раздели ни. Направи ни зомбита по телефона. Не може да комуникираме. Представете си какво ще стане с хората ако дадете изкуствения интелект те ще умрат.
  • 14 Боже опази

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан аби":

    Асане, кво общо има това, верно или не със статията. Та ти сам си просиш коментарите. Хайде със здраве и учи, че да не ръсиш тъпизми. По твоята логика 500 години турците са гнетили нашите прадеди, та възродителния процес е нищо в сравнение с тогава.
  • 15 Ама

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "007":

    То ние отдавна сме добитък,ако не беше така и положението щеше да е по-различно.
  • 16 Кумчо Вълчо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан аби":

    Малко бяха.
  • 17 Кумчо Вълчо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан аби":

    Малко бяха.
  • 18 пурус хумус

    6 1 Отговор
    Ще имаме маймуни- шофьори. АМИ ТО САМО ТЕ НИ ЛИПСВАТ.