Last news in Fakti

27 Юни, 2012 14:57 1 475 2

Обясниха синдрома „Бийбър“

  • джъстин бийбър-
  • фенки-
  • музика

Невролози дадоха обяснение защо сладникавият тинейджър Джъстин Бийбър има толкова много фенки, съобщи „Фокс нюз“. Симптомите на манията по него са ни добре познати - безконтролно пищене, скубене на коси и продължително висене в социалните мрежи.

Сравнен с болестно състояние, нежният певец предизвиква истинската „Бийбър пандемия“ в световен мащаб, особено с пускането на новия му албум. „Той е мил, прекрасен. Трудно се намират успели личности, които са добри и се грижат за останалите“, обяснява 15-годишната Ема, която два пъти е плакнала очи по любимеца си на концерти.

Далеч преди канадецът, Елвис, Мик Джагър и Бийтълс са влудявали жените.

Слушането на любимата  музика стимулира отделянето на допамин, който се свърза с изпитването на удоволствие и с пристрастяването. Реакцията на нервологично ниво е същата, както яденето на шоколад и печеленето на хазарт.

Но в ранна тинейджърска възраст подобна фен мания може наистина да е опасна. Причината се крие във факта, че мозъкът ни привиква към определен музикален стил или изпълнител именно в тази възраст и така се изграждат определени връзки в него. Ето защо повечето възрастни изпитват носталгия по музиката, която са слушали именно като подрастващи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меломан

    2 0 Отговор
    Това не е ли един вид олигофрения ?
  • 2 niko

    0 0 Отговор
    Пълна олигофрения