Last news in Fakti

21 Декември, 2019 16:48 10 741 16

Каква красавица е била на младини старицата Роуз от "Титаник"

  • красавица-
  • красива-
  • роуз-
  • титаник-
  • филм-
  • актриса-
  • глория стюарт

Актрисата Глория Стюарт, изиграла старата Роуз в "Титаник", е била спираща дъха красавица като млада

Преди близо 30 години „Титаник“ се превърна в един от най-емблематичните филми в историята на киното. Именно благодарение на снимките си в лентата на режисьора Джеймс Камерън актьорите Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет придобиха слава в цял свят.

Едва ли има човек, който не е запознат с живота им. За разлика то това, за актрисата, която изигра възрастната Роуз, хората не знаят почти нищо. А това е огромна грешка, защото на млади години тя е била изключителна красавица и само с един поглед е била способна да разбие стотици мъжки сърца.

Каква красавица е била на младини старицата Роуз от "Титаник"

Роуз, която според сценария на филма успява да се спаси след трагичното корабокрушение и да доживее до дълбоки старини, е изиграна от актрисата Глория Стюарт. Тя е родена в американския град Санта Моника, щата Калифорния, през 1910 г.

Малцина знаят, че актрисата, чиято кариера продължава над 70 години, участва в страшно много филми, сред които The Invisible Man, Touched by an Angel, The Kiss Before the Mirror, Professional Soldier, The Three Musketeers.

Каква красавица е била на младини старицата Роуз от "Титаник"

Глория започва кариерата си на 22 години. Тя е безумно красиво и много талантливо момиче, което успява бързо да плени сърцата на колегите си на снимачната площадка, както и на режисьорите, а по-късно спечели любовта и на зрителя.

На ухажорите отговаря само с усмивка, защото сърцето ѝ е заето. Любовта на живота ѝ е сценаристът Артър Шикман. През 1934 година двамата се женят, а две години по-късно Глория дарява любимия си с прекрасно момиченце.

Каква красавица е била на младини старицата Роуз от "Титаник"

Актрисата има всичко - работа, която обича, мъж, който я обожава и прелестна дъщеря. Втората световна война обаче носи много промени в живота ѝ.

Тъй като по това време не можело и да се говори за снимане на филми, тя започва работа в магазин за мебели. Стюарт толкова свиква с работата, че решава да сложи край на актьорската си кариера.

Когато през 1946 г. офертите от продуценти и режисьори започват отново да валят, тя категорично ги отхвърля. От гилдията я забравят.

Тя се наслаждава на живота си, работи в магазина, възпитава дъщеря си. След това започва да рисува, а творбите ѝ са излагани в престижни галерии в САЩ и Европа.

Най-накрая, след близо 30-годишно прекъсване, Глория решава да продължи кариерата си на актриса. Въпреки дългото прекъсване, режисьорите с радост приемат отново да работят с нея.

Така през 1997 г. тя влиза в ролята на 100-годишната Роуз от "Титаник". По това време е на 87 години.

За ролята си на Роуз е номинирана за най-престижните награди в САЩ - "Златен глобус" и за "Оскар" и до този момент остава най-възрастната актриса, номинирана за "Оскар". Едно от най-влиятелните списания я включва в класацията си за 50-те най-красиви хора на планетата.

Глория умира на 100 години, на 26 септември 2010 година от дихателна недостатъчност.

За приноса си във филмовата индустрия получава звезда на Алеята на славата в Холивуд, а споменът за нея е жив във филмите, от които ни гледа с бездънните си очи, изпълнени с притегателност и доброта.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    15 56 Отговор
    На чернобелите снимки всички са убави. Обаче ѝ личи ковренския сурат.
  • 2 Бесен Язовец

    10 11 Отговор
    Усмивки от старите ленти.
  • 3 Ню Джендърейшън

    64 6 Отговор
    Мдааа от времената, когато имаше истински, естествени жени ! Сега за съжаление все по-малко естествена красота и безумно количество, силикон, хилурон, паткеси, мутреси, джукеси.,. отврат ! Жени, вие които още сте естествени и красиви моля останете си такива, забравете силкони, татуировки и пр. "красотии", че не останаха истински хора по тоя свят !
  • 4 Така изглеждаха...!

    24 5 Отговор
    Едновремешните жени, истински, не подправени, доста красиви...актриса е все пак не е някаква от ,, никъде,,...!!! (Истински и красив ген)
  • 5 цццццц

    34 1 Отговор
    Авторке, .......преди близо 30-години....... беше 1990 година. Филма е от 1997 г. , тоест преди около 22 години. Около 8 години ти се губят..не че нещо, ама не са малко.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдааа

    13 1 Отговор
    Аз съм на 22...и съм близо до 30-те... Така е!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 JPower

    25 2 Отговор
    Жалко за макрон, щеше да я вземе....
  • 10 Курвар

    7 3 Отговор
    Тя и сега си я бива.
  • 11 АЗ СЪМ НА 22 НО КАЗВАМ ЧЕ СЪМ НА 30

    6 1 Отговор
    ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА СМЯТАМ И ИМАМ САМО ДВОЙКИ ПО МАТЕМАТИКА.. АВЕ АМАН ОТ НЕДОМИСЛЕНИ СТАТИИ..
  • 12 Не можете ли да четете

    8 4 Отговор
    Къде пише това? Пише, че след 30 годишно прекъсване е продължила кариерата си и се е снимала 1997 година в Титаник! Означава, че явно последно е снимала филм, някъде 1967 година или не разбирате български?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Явно

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не можете ли да четете":

    ти не можеш да четеш. Коментарите са за началото на статията, сложи си по-големи очила и прочети първото изречение! Сега разбра ли?
  • 15 Порно

    0 1 Отговор
    Мяза на Радост Драганова
  • 16 Макрон

    0 0 Отговор
    ммммммм...идеалната възраст за жена...за мен!