Last news in Fakti

20 Януари, 2020 10:24 4 842 7

Снахата на Ваня Костова: Грозен слух е, че съм обиждала свекърва ми

  • ваня костова-
  • стефаниа цветкова-
  • снаха-
  • драма-
  • семейство

Стефаниа Цветкова опроверга слуха, че е наричала Ваня Костова "вещица"

Снахата на Ваня Костова: Грозен слух е, че съм обиждала свекърва ми - 1
Снимка: БГНЕС

На редакцицонната ни поща получихме писмо от Стефаниа Цветкова, снаха на певицата Ваня Костова. В него тя пожелава да бъде изяснено недоразумение, свързано публикация, в която е било използвано нейното име.

Ето какво пише г-жа Цветкова:

В статията без да се подлага на съмнение, гръмко се твърди, че съм обидила свекърва ми, Ваня Костова, като съм я нарекла „вещица“. Такова определение, като посоченото в публикацията, не присъства в речниковия ми запас в подобен контекст. Никога досега не съм използвала думата „вещица” по адрес на госпожа Костова, нито някога бих си позволила да го направя. Нито в лицето ѝ, нито зад гърба ѝ. Моралните ми принципи не биха допуснали да я обидя по такъв начин, първо защото тя е баба на детето ми и второ, защото Ваня Костова като творец е национално богатство за България. Категорично смятам, че в публичното пространство и сред музикалните ценители името ѝ трябва да остане неопетнено, обичано и будещо възхищение. В професионално отношение Ваня Костова винаги ще остане идеал за многобройните си почитатели, сред които съм и аз.

Вероятно недоразумението в публикацията, в която се твърди, че съм обидила госпожа Костова като съм я нарекла „вещица” се дължи на изфабрикуван грозен слух, пуснат от недоброжелатели или нечие колоритно въображение, имащо за цел да създаде сензация. Приписваните ми думи не съм употребила нито в устен, нито в писмен вид. Никъде в статията не е цитиран източник на поместената шоу „новина”, нито пък представител на изданието се е свързал с мен преди отпечатването на публикацията, за да попита дали действително съм я обидила по този начин.

Няма да коментирам редицата неточности в съдържанието на статията, но настоявам изданието, което представлявате да помести опровержение във връзка с публикуваната клевета, тъй като е злоупотребено с моето име, като е засегнато и злепоставено това на госпожа Костова.

Тъй като предлагането на непроверена и недостоверна информация противоречи на журналистическата етика и отговорност, моля да бъде публикувано извинение към госпожа Ваня Костова за написаното, от името на изданието.

Заради това своеволие (проявено, доколкото знам, първо от тиражирания вестник „Уикенд“), подведени бяха и редица други издания, които се предовериха и преписаха скандално звучащия „цитат“, сякаш са го чули лично от мен, след което масово публикуваха свои разработки по повод гръмкото определение „вещица” и също си позволиха да го представят като мое определение към госпожа Костова, без да се постараят да проверят достоверността на информацията. По този начин грозно и горчиво беше подведена широката общественост. Смятам, че никое уважаващо читателската си аудитория и собствения си авторитет издание, не би трябвало да публикува неточна и непотвърдена информация, опетняваща която и да било личност, в името на зрелището и лесната продажба.

Действително личните ни и семейни отношения преминават през деликатен период и не бих желала медийна намеса, която да рефлектира допълнително върху невинното съзнание на едно малко дете. То вече може да чете и не би искало баба му да бъде представена като зъл приказен герой, окарикатурен на жълта страница, и то от името на майка му. То предпочита да вярва във вълшебни горски феи, еднорози и силата на обичта, прошката и справедливостта.

Това, което вълнува почитателите на госпожа Костова е нейната творческа дейност, която продължава да е в разцвет и Ви препоръчвам да обърнете внимание на нея и безспорните заслуги на голямата певица Ваня Костова в областта на културата.

Стефаниа Цветкова


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото може би е вече болна и възрастна

    3 2 Отговор
    Хич не е лесна, така разбрах от едно предаване...!
  • 2 ARDELIA LORZ

    4 1 Отговор
    Според мен името се пише "СтефаниЯ", А НЕ "СтефаниА". Аман от неграмотници по сайтове и медии.
  • 3 Анна

    7 0 Отговор
    Ваня Костова е жена с характер и изключителен творец. Недостойно и евтино е да се пишат жълти сензации, като се използва нейното име. Ваня Костова и песните й са в сърцата на ценителите на българската музика.
  • 4 ,, достойна,, жина

    2 7 Отговор
    Хвали такава, много е тлъста и с тоз провлачен глас, не я харесвам..!

    Коментиран от #5

  • 5 James

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от ",, достойна,, жина":

    Тролваш, нали?
  • 6 Мартин

    0 2 Отговор
    Поздравления за тази млада дама,която е решила да опровергае грозните думи написани в жълтата преса.А що се отнася за Ваня Костова бих казал само едно - ДА на певицата Ваня Костова и НЕ на човека Ваня Костова.Отношението към колегите и с които работи вече 40 години е повече от неприятно.Говоря не на сцената,а извън нея.
  • 7 кочо

    0 0 Отговор
    в. костова бе зодия овен а знаем това е доста трудна зодия и характер.