Last news in Fakti

22 Януари, 2020 18:50 15 791 12

Защо мъжете изневеряват, но не напускат жените си?

  • връзка-
  • изневяра-
  • лъжа-
  • мъже-
  • отношения

Как е възможно да обичаш някого и в същото време да го лъжеш физически и емоционално?

Защо мъжете изневеряват, но не напускат жените си? - 1
Снимки: shutterstock

Те изглеждат като двойка, която няма кой знае какви проблеми, но оказва се той ѝ изневерява. Позната история, нали? Всеки е чувал поне една такава. Такива истории завършват по два начина – има раздяла/развод или мъжът не напуска семейството. Защо той изневерява, но не разваля семейството си?

Домът все още е най-доброто място за него, на което иска да бъде
Партньорката му се грижи добре за него, сигурен е в нейната лоялност... Винаги има сготвено, дрехите му са поддържани, когато се прибере у дома, атмосферата му допада. Любовната му афера си е просто забавление, а не причина да направи кардинални промени в живота си. Дори и да няма любов между него и съпругата му, ако налице има приятелство и уважение, той ще избере да остане в „зоната на комфорт“.

Просто се нуждае от „почивка“
Някои от мъжете, които изневеряват на половинките си, всъщност имат добри взаимоотношения с тях. Семейната среда е благоприятна, двете страни си имат своите задължения. Но изневеряващият мъж не търси начин да напусне тази връзка, а просто се нуждае от кратка „почивка“ от нея.

Търси себе си, но неуспешно
Има истории за мъже, които изневеряват на партньорката си, които се повтарят. Защо го правят, ако има разбирателство с нея, ако не иска да напуска семейството? Някои от тях са недоволни от самите себе си. Не се чувстват пълноценни като мъже и изневярата по някакъв начин повдига самочувствието им. Има и такива, които при създала се проблемна ситуация, намират „спасение“ в изневярата.

Обича жена си
Как е възможно да обичаш и да изневеряваш? Може би няма жена, която да не си задава този въпрос. Най-точно един мъж би могъл да отговори, според мъжката им логика. Но има мъже, които изпитват силни чувства към половинките си, изневеряват им, но приемат акта си на измама като вид фетиш.

Няма смелост да създаде семейство с друга
Има мъже, които са живели с половинките си години наред, били са примерни партньори, но изведнъж срещат жена, с която изневеряват и в която откриват своята сродна душа. Това ново и силно чувство, може да подейства разтърсващо и мъжът да се раздели с досегашната си партньорка, за да създаде ново семейство. Но не всички мъже слагат край на дългогодишната си връзка. Някои се страхуват от новото начало.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    23 32 Отговор
    Ако един мъж след 3-4 години брак няма нужда да се разнообрази значи нещо е сбъркан.Няма нищо лошо в това да се позабавляваш с друга жена но трябва да си много тъп ако се оставиш да те оплете и зарежеш семейството си.Имал съм случай в който след няколко срещи дамата започна да ми обяснява,че много и липсвам но веднага я зарязах защото вече си личаха бъдещите и намерения.
  • 2 Рошав

    29 8 Отговор
    Да изневери веднъж,но системно и да няма смелост да се раздели за мен е комплексар
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йосарян

    5 3 Отговор
    Това е новата рубрика на оная със секса. Мухахаахах
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мисшко бой

    15 8 Отговор
    Повечето мъже кръшкат защото не им пускат.Както казва един приятел,тая седмица жената само враждите не са я боляло
  • 7 Рошко

    8 16 Отговор
    Мн просто, само на боб не се живее, доскучава, пък за обичта дет мия пишете, не съществува между мъж и жена,
  • 8 хохо

    15 10 Отговор
    Защото са неудачници..

    Коментиран от #9

  • 9 Бачо Киро

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "хохо":

    Мойто момче, баш успелите не можеш им преброи забежките... Парите дават избор и свобода, а това идиотът от квартала да е най-богат не е фактор по света, колкото и често явление да е у нас. Мнооооого си заблуден....
  • 10 Да изневери, но не с ковра свиня

    8 1 Отговор
    А нещо свястно...! Да създадеш нова връзка, но не с някоя,, стара изтривалка,, която не си знае броя на връзките...! Един свестен човек, внимателно ги гледа тези работи, защото уж за по добро а отива на още голямо зло...!
  • 11 медиатор

    5 2 Отговор
    Защо и кога мъжете изневеряват на жените си с други мъже?
  • 12 чистачът

    3 4 Отговор
    Чукайте си проститутки, чиста работа на платената любов откази нямаме. Няма претенции,глезотии и "остави я заради мен". Някой ще каже няма емоция чувства.Абе като ти заминат апартамента и парите в неизвестна посока, ще видиш една емоция от скъпа по скъпа.