Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 10:05 7 617 5

Рецепта на деня: Шницел "Кордон Бльо"

  • телешко-
  • шницел-
  • кордон бльо-
  • панировка-
  • месо-
  • какво да сготвя

Вкусен шницел с хрупкава коричка

Рецепта на деня: Шницел "Кордон Бльо" - 1
Снимка: Shutterstock

Кордон бльо е паниран шницел, обикновено от телешко, с плънка от тънко парче шунка или прошуто, и сирене или кашкавал. Името на този шницел се превежда от френски като синя лента. Според легендата се дължи и на много сини ленти, които ястието е получило на различни кулинарни конкурси във Франция.

Необходими продукти:

2 гр. черен пипер млян

4 гр. кашкавал

1 ч.л. горчица

2 яйца

4 гр. шунка

30 гр. галета

4 бр. шницели

Начин на приготвяне:

Разрежете шницелите на две, посолете ги и ги намажете с горчица. Върху едната половинка поставете шунката и кашкавала. Покрийте с другата половинка. Намажете краищата с белтъка, за да залепнат.

Разбийте отделно жълтъците и потопете в тях шницелите. Поръсете ги с галета и сложете сол и черен пипер на вкус. Пържете ги в сгорещено олио.

Поднесете шницела горещ с гарнитура от картофено пюре и зелена салата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамат

    2 3 Отговор
    В лидъл придават едни жълти, много са вкусни, винаги взимаме когато има.
  • 2 коня на оня

    1 1 Отговор
    а в Гирмания в ''Норма'' са в пилешки гърди.
  • 3 роки

    4 0 Отговор
    аз пък винаги съм си мислел, че виенския шницел е от телешко месо, а кордон блю-то се пълни в разцепени пилешки гърди... ама знае ли човек...
  • 4 Лорчето, ценител на хубавото...!

    2 2 Отговор
    Превъзходна рецепта..! Това съм го яла.!
  • 5 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    прави се от пилешко месо филе
    вкусно е
    но е вредно да се яде
    обикновено е полуфабрикат и се пържи