Last news in Fakti

29 Юли, 2012 15:49 958 0

Половината американци не могат без газирано

  • безалкохолно-
  • газирани напитки

За половината от възрастните американци газираните напитки са ежедневие. 48% от участниците в анкета, цитирана от Фокс нюз, твърдят, че всеки ден пият поне по една чаша с газирана течност. Средно американците пият по 2.5 водни чаши с безалкохолно на ден. Най-големите почитатели на газираното са хората между 18 и 34 години, като в изследването не попадат малолетни.

Безалкохолните напитки са един от факторите, обуславящи затлъстяването в САЩ. Лекари обръщат внимание, че газираните течности със съдържание на захар може да доведат и до диабет. Любителите им пък по- рядко отдават на безалкохолните проблемите с теглото си.

Най-разпространената напитка сред възрастните е кафето, като 64% от американците всеки ден пият от ободряващата напитка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА