23 Март, 2020 19:06 7 159 2

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?

  • зодии-
  • зодиакални знаци-
  • черен елински хороскоп-
  • хороскоп-
  • астрология

Древните гърци са имали не 12, а само 10 зодиакални знака

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп? - 1

Освен добре познатият ни зодиакален калндар, съществуват още много други. Някои са древни и забравени, като тибетския зодиакален кръг, а други продължават да широко използвани и до днес - като китайския зодиак.

В хороскопа на древните елини например присъстват не 12, а 10 зодиакални знака, като всеки от тях отговаря на определен митичен герой.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Виж каква жена си според прочутия черен елински хороскоп и характера на кое древногръцко божество носиш:

Кентавър (от 8 януари до 12 февруари)

Жените, родени под знака на Кентавъра се отличават със силно изразени животински инстинкти. Те притежават сетива на хищник и ловец, грацията на котка и свободния дух на неопитомен кон. Според елините, жените Кентаври трудно сдържат емоциите си, но за сметка на това са изключително прями. Ако в живота им настъпят неочаквани катаклизми, не страдат дълго, не пилеят време, за да си задават въпроси от типа на: „Как можа да се случи точно на мен?“, „Къде сбърках?“ и т.н. Тези жени просто продължават да живеят, напасвайки се без проблем с новата среда. Старите гърци са убедени, че дори да дойде краят на света, Кентаврите със сигурност ще са сред оцелелите.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Харпия (от 13 февруари до 18 март)

Харпия е символ на отмъщението и безпощадността. Ето защо, дамите, родени под нейното покровителство имат огромен проблем с прошката. Като цяло не са нито злобни, нито завистливи натури, но ако веднъж ги нараниш или обидиш, тяхното отношение към теб ще се промени коренно... и завинаги! Понякога на околните им се струва, че тези момичета имат много труден характер, но това е само обвивката.

Пегас (от 19 март до 24 април)

В древногръцката митология Пегас е свързван с поетичното вдъхновение и способността си да се носи над доброто и злото и всички човешки слабости. Представителките на нежния пол, родени под знака на Пегас, се отличават с невероятната си дарба да са винаги над нещата. Те не понасят рутината и еднообразието, нито се вписват в някакви порядки и норми. Имат свои правила и следват само тях. Понякога е много трудно да си в живота им, защото непрекъснато прескачат на различни честоти. Падат си по щурите идеи и авантюристичните приключения. Общо взето техният живот е това, което се случва, докато другите си правят само планове.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Цербер (от 25 април до 30 май)

Цербер е триглавото куче, което охранява входа за света на мъртвите. Жените, родени под неговата опека, са особено своенравни и понякога дори необуздани. Притежават твърде много енергия, която невинаги насочват в правилната посока. Склонни са към избухливост и честа смяна на настроенията.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Сатир (от 31 май до 13 юли)

Според елинските вярвания дамите, покровителствани от Сатир, имат по-агресивен нрав и от мъжете. Те са бойни натури с изумителна сила на духа и волята. Странното е, че обичат кукленската визия и ужасно много им харесва да обръщат внимание на външния си вид. В същото време обаче, под перфектно изписаните вежди и красив маникюр, се крие жена-войн.

Сирена (от 14 юли до 10 август)

Момичетата Сирени се славят с неустоим чар, който обаче може да се окаже пагубен за противоположния пол. Тези жени отлично знаят какво оръжие е красотата им и често го използват, за да постигнат користни цели. Твърде хитри са, за да им сложим етикет на типичните лековати златотърсачки. О, не! Те са много повече от това! Техният капацитет е особено голям, за да си позволят да бъдат нечии държанки. Просто умеят да извличат ползи от това, че са се родили жени, за което можем да им кажем само: „Браво!“

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Грифон (от 11 август до 15 септември)

Грифонът е странно създание – наполовина лъв, наполовина орел. Момичетата, родени под неговия знак, са много силни и необикновени личности. В същото време имат мек и благ характер и без проблеми се вписват във всяка компания. Не са конфликтни и не си падат по подмолните игрички, дори напротив. Те са на мнение, че преди да започнеш война, трябва да опиташ да разрешиш проблема с всички възможни мирни средства.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Химера (от 16 септември до 22 октомври)

Жените Химери владеят до съвършенство изкуството на манипулацията. Те без проблеми постигат целите си само с хитринки. За тях е известно още, че могат да извадят душата на един мъж с перце без изобщо той да се усети. Много добри оратори са и човек лесно се омайва от сладките им думи.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Сфинкс (от 23 октомври до 30 ноември)

Хазартни натури, които обожават да усещат вкуса на победата. За сметка на това пък хич не умеят да губят. Склонни са дори да залитнат в крайности, като завист, неудържима злоба и ярост, ако някой се окаже по-добър от тях. Жените Сфинкс са двете крайности – могат да бъдат ужасно борбени и адски демотивирани, много силни и напълно безпомощни...

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock

Минотавър (от 1 декември до 7 януари)

Тези момичета трудно взимат решенията си сами. Винаги се нуждаят от чужд съвет или напътствие. Колебливи и плахи натури, които са склонни да се отчайват и предават. Като цяло са обичливи и грижовни – перфектните съпруги, но не могат да се справят с трудностите и да намерят стимул да се борят, ако са сами. Те са родени, за да даряват любов и топлина. Заслужават да имат стабилно и щастливо семейство.

Каква е зодията ти според черния елински хороскоп?
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тост

    5 1 Отговор
    Милена Трачева преписа измислен хороскоп за жени!Оффф.... ако знаете к'во ви мисля.... А на Мара Цайса к'во й мисля.... Ама не я намирам у фейса...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.