Last news in Fakti

14 Април, 2020 16:08 12 414

Каква диета да спазваме за здрава простата?

  • простата-
  • здраве-
  • ревитапрост-
  • храни

3 полезни храни

Каква диета да спазваме за здрава простата? - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки че е толкова малка жлеза, простатата може да предизвика много притеснения и неприятности. Тя е в медицинските новини непрекъснато, защото всички мъже са изложени на риск от проблеми с простатата. Тя отговаря за сперматогенезата и качеството на генетичния материал.

Едно от най-срещаните оплаквания, свързани с нея, е доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ). ДПХ е известно още и като увеличена простата. Представлява нарастването на жлезата до нездравословен размер. Отдава се на хормонални промени, предизвикани от забавянето на метаболизма и съпътстващите го хормонални промени.

Повечето уролози съветват мъжете над 50 да пият различни билкови отвари и да променят своята диета. Те могат и да приложат някое от многото средства за по-здрава простата и нормално уриниране.

Но как можем да запазим простата си здрава и с нормален размер в зряла възраст? Промените в хранителния режим са задължителни за всеки, който иска да се наслаждава на сексуална хармония във връзката си. Чудите се точно, какво да консумирате?

По-долу сме подбрали 3 храни за нормална простатна дейност, които да включите в менюто си!

Кои са признаците на проблемната простата?

Простатата представлява жлеза с големина на орех. Важна част е от мъжката репродуктивна система и се увива около тръбата, която извежда урина от пикочния мехур. Тя се уголемява с течение на годините. Ако простатата ви стане твърде голяма, това може да причини здравословни проблеми. Това, че имате трудности с уринирането, не винаги означава, че имате рак. Лекар може да го потвърди или отхвърли по време на рутинен преглед или като направи ректален преглед. Ако смятате, че има нещо нередно с простатата ви, веднага се обърнете към такъв. Той може да препоръча и прилагането на специализирано средство за нормално уриниране и сексуална функция, като филмираните капсули РевитаПрост.

Нека видим и кои са основните признаци на проблем с простата:

Болка или втвърдяване по време на уриниране;

Често уриниране;

Кръв в семенната течност или урината;

Честа болка или скованост в долната част на гърба, бедрата, тазовата или ректалната област;

Уринарна инконтиненция (невъзможност за уриниране);

Болезнена еякулация;

А сега нека разгледаме 3-те най-полезни храни за простатната жлеза!

1. Домат – червен, голям и богат на ликопен!

Ликопенът може да намали увреждането на клетките и забави производството на тумори. Но тъй като той е плътно свързан с клетъчните стени, телата ни изпитват трудности за извличането му от сурови домати. Варените или пюрирани доматени продукти може да са по-добри варианти.

Каква диета да спазваме за здрава простата?

2. Броколи – богати на противокарцерогенни елементи!

Броколите са зеленчук, който съдържа много сложни съединения, които могат да помогнат за защита от рак. Някои проучвания показват, че има връзка между количеството на кръстоцветните зеленчуци, които ядете, и риска от рак на простатата. Причините все още са неясни, но експертите предполагат, че това се дължи на един от фитохимикалите, открити в тези зеленчуци, наречен сулфорафан. Той избирателно се прицелва и убива раковите клетки, като същевременно оставя нормалните на простатата здрави и незасегнати.

Каква диета да спазваме за здрава простата?

3. Зелен чай – за нормално тегло и интимна хармония!

Зеленият чай е напитка, която се консумира от хиляди години. Традиционно присъства в диетите на хората в азиатските страни. А проучванията сочат, че именно там хората страдат много по-малко от рак на простатната жлеза!

Радвайте се на нормални полови функции в зряла възраст!

Рецептата за собственото ни здрaве се пише от нас и начина ни на живот. От нас зависи, дали ще имаме нормална уринарна функция, простатна и сексуална хармония в зряла възраст. Трябва да се научите да се храните балансирано с полезни за простатната жлеза продукти. Останете мъжа, когото познавате и уважавате!


Платена публикация

Свързани новини