Last news in Fakti

25 Април, 2020 18:48 1 728 10

Кои са ползите от изолацията?

  • ползи-
  • плюсове-
  • изолация-
  • дистанциране-
  • общество-
  • позитивизъм

Нека да обърнем внимание на това, че стоенето вкъщи всъщност не е чак толкова лошо

Кои са ползите от изолацията? - 1
Снимки: Shutterstock

Пътешествия, разходки в парка, пазаруване с часове, срещи с любими хора и още много задължения и удоволствия останаха на заден план заради пандемията от коронавируса. За да преживеем по-лесно изолацията, в която сме поставени, е добре да мислим положително. Затова трябва да обърнем внимание и на ползите от ситуацията, пише dariknews.bg.

Безспорно едно от най-големите предимства в тази ситуация е времето със семейството. Затворени сме вкъщи, но това всъщност е плюс. Все се оплакваме, че нямаме достатъчно време за любимите си хора. Сега обаче имаме. Може да гледаме телевизия, да четем книги заедно, да пеем, играем на игри или да готвим. Да си наваксаме времето, което сме пропуснали заради забързания начин на живот.

Кои са ползите от изолацията?

Като стана въпрос за готвене - ето и втората полза. Все тичаме от работа към други задачи, прибираме се изморени и последното нещо, за което имаме сили, е да сготвим. Поръчваме храна, взимаме от ресторанта до нас, претопляме, ядем набързо... Сега вече може да се отдадем на дълго готвене, на домашна храна, на рецептите, които отнемат повечко време, и на хапване със семейството. Време е да експериментираме или пък да си припомним стари рецепти.

Да се погрижим за дома. Да върнем вещите, които не са на мястото си, да изхвърлим ненужното. Да направим едно хубаво пролетно почистване. Да подредим гардероба, да поправим шкафа в кухнята, за който все няма време.

Кои са ползите от изолацията?

Така стигаме до още една полза от изолацията. Колко неща си купихте, откакто е обявено извънредното положение? Ситуацията дава възможност да спрем да разхищаваме. Ако бяха отворени магазините, все щяхме да си харесаме една нова тениска, която да купим, или нова чиния, защото е по-красива. Все трупаме и трупаме. Сега е моментът да рециклираме и да обърнем внимание на одушевените неща около нас.

Изглежда всички ползи са свързани. Разхищението води до харчене на много пари. Сега купуваме само най-необходимите неща и можем да пестим пари. Ако сте успели да запазите работата си, няма как да не усетите, че сте спестили пари, защото разходите са по-малко и за по-важни неща. Всяко излизане навън е свързано с харчене на пари, а все по-рядко излизаме.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диктаторът от Банкя

    6 3 Отговор
    Мен ли питате, кои са ползите ? То се вижда хаха !
  • 2 прррц

    3 3 Отговор
    за някой отворените магазини са работа
  • 3 Жоро

    5 5 Отговор
    Много си е хубаво ядене пиене лежане и секс

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Никакви

    6 3 Отговор
    Скука, скука, скука...!!!
  • 7 Рошко

    2 2 Отговор
    Ползите са много, например опознай жена си, след това може да се влюби в жена си и да зареже любовницата си, другата е че със тез маски някой може да са прибере с чужда жена или мъж, и да преоткрит любовта
  • 8 глоги

    2 0 Отговор
    Кои са ползите от изолацията? ПОЛЗИТЕ НА ИЗОЛАЦИЯТА СА,ЧЕ НЯМА КЪСИ СЪЕДИНЕНИЯ.
  • 9 1122

    3 1 Отговор
    Най хубавото ще го съобщите след девет месеца,когато ще се разбере,че раждаемостта е започнала да расте.
  • 10 2241 тралалаа

    1 0 Отговор
    Ти правиш злини, така че бъди вечно бременна дорде си жива,, ЦГ,..!