2 Май, 2020 09:30 4 387 5

5 безплатни приложения, с които да "избягате" от вкъщи

  • приложения-
  • виртуална реалност-
  • вкъщи

Технологиите в този момент са единственият начин да се разходите извън стените на собствения си дом

5 безплатни приложения, с които да "избягате" от вкъщи - 1
Снимка: Shutterstock

Ако имате шлем или очила за виртуална реалност, значи сте с единия крак извън действителността, в която основен въпрос е какво да правим по цял ден вкъщи. Webcafe.bg са събрали няколко приложения, които ще ви разходят из потайни кътчета на света и VR вселената, без да искат и стотинка за преживяването. А за останалите от вас, които все още не са се екипирали с очила за виртуална реалност, повдигат въпроса дали следващата ви по-сериозна инвестиция да не е именно в такива.

Както се оказва, човек никога не знае кога технологиите ще се окажат единственият начин да се разходите извън стените на собствения си дом.

Google Expeditions

Еверест, Тадж Махал или Теотиуакан са само три от местата, до които приложението на Google е проправило път с 360-градусова детайлна перспектива. При това с гид, който ви посочва какво точно виждате около себе си и ви разказва историите за него.

И не само - освен туристически дестинации, можете да опознаете пътя на боклука от кошчето вкъщи до завода, или пък да видите отблизо анатомията на човешката кожа.

Звучи образователно? Да, това е една от идеите зад цялото усилие на екипа, затова смело можете да изпратите и детето си на урок в планината.

Virtual Speech

Потни длани, разтреперани крака, заекване и тотална фрустрация? Ако тези "приятни" усещания описват преживяването ви, когато се изправите срещу публика, то сега е точният момент да разчупите езика на тялото си и да го овладеете.

Името на приложението доста буквално описва как - като застанете в зала срещу виртуални наблюдатели, които са готови да чуят презентацията или речта ви.

При това не съвсем пасивно - реакциите им приличат на тези на истински хора, а ако има нещо по-реално от подобно преживяване, здраве му кажи.

The Foo Show

Как ви се струва да сте в публиката на вечерно токшоу? Добре, а да сте в публиката на вечерно токшоу, водено от дигитализиран Уил Смит, който кани супер интересни гости, за да си говори с тях за видеоигри и технологии?

И не само - докато разговорът (който иначе си е съвсем истински) тече, буквално да можете да се потопите в играта или технологията, за която иде реч? Точно това ви предлага това приложение.

Within

Така и така сме на темата с технологиите - в огромната (и безплатна) онлайн библиотека на Within има епизоди на серията The Possible, в която ви показват как точно се сглобяват кучета роботи или някаква друга технологична джаджа.

Ако това не ви звучи интересно, платформата е пълна с всякакви 360-градусови преживявания, между които можете да си избирате - от екстремно планинско колоездене до музикални видеа, филмчета, анимации или дори новинарско видеосъдържание от американски медии като NBC, New York Times или VICE, което гледаме през "очите" на оператора.

InCell

Всички днес искаме едно и също - да елиминираме вируса, който е сложил социалния ни живот на пауза. Какво ще кажете обаче за идеята да влезете в човешкото тяло, да го видите с очите си и да го преборите?

Ето какво супер актуално преживяване предлага стратегическата научна игра InCell, която ви вкарва в микроскопичния клетъчен свят и ви оставя сам срещу експанзията на вирусните клетки.

Има и една добра новина за онези, които нямат очила - може да се играе и без тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора, внимавай...!!!!

    3 3 Отговор
    Аз съм казала, не бягам от вируса а от нещо по страшно,, лицемерието,,,, внаниаченост,, от нещо, човек няма как да избяга от истинската си същност, ако иска и скафандър да, си сложи...!

    Коментиран от #2

  • 2 Вманиаченост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лора, внимавай...!!!!":

    Или маниак за,, злини,, все това...!

    Коментиран от #5

  • 3 приятелски съвет

    1 0 Отговор
    Не бягайте от вкъщи,бягайте за кисело мляко,щото жена ви ще иска да прави кекс.
  • 4 Ниꝅога, 1488

    0 2 Отговор
    А послѣ искатъ да ни чипиратъ голѣмитѣ ꝅорпорации и ние да си гледаме виртуалнитѣ ꝅученца?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.