14 Май, 2020 10:54 19 101 17

Момченцето на Милен Цветков разплака мрежата

  • милен цветков-
  • син-
  • дете-
  • боян-
  • ивета гоцова-
  • фонд

Малкият Боян би станал много добър заместник на баща си

"Журналист като баща си!" Това може да се разбере от публикация в социалната мрежа на Ивета, втората жена на трагично загиналия Милен Цветков. На снимката малкият Боян е под огромен портрет на татко си с надпис "... задава точните въпроси", а заглавието е повече от красноречиво, изписано с главни букви и допълнено от сърце - "ПРОДЪЛЖЕНИЕТО". Въпреки, че бяха разделени от три години, Милен и Ивета споделяха почти по равно грижите за детето си. През по-голяма част от времето Боян живееше с майка си, а Милен се грижеше за него през уикендите и ваканциите.

След ужасната катастрофа на 19 април обаче Боян остана изцяло на грижите на Ивета. Ден по-късно започна кампания "За децата на Милен". Вълната от съпричастност заля цяла България и само за 24 часа даренията надхвърлиха 100 000 лева. Към момента в сметката има 124 хиляди лева, а кампанията продължава до 19 юни.

Ще бъде учреден попечителски фонд, който ще управлява разходването на сумата. Ивета ще има право да участва в специалния съвет, който ще се грижи за парите. Средствата ще бъдат разходвани за нуждите по отглеждането, грижата и образованието на децата на Милен Цветков. Тъй като дъщеря му Калина вече е на 24, ще взема решенията за подкрепата към нея, воден от отговорността към Милен и реалните ѝ нужди.

Ивета е благодарна на всички, които откликнаха и продължават да го правят. Тя със сигурност ще вложи част от даренията в образованието на Боян, който нищо чудно да наследи баща си на екран. Според близки до семейството на Ивета, има всички данни това да се случи, тъй като малкият има същия директен и пиперлив език като известния си баща.

Все още не е ясно кога всички приятели на Милен Цветков ще успеят да почетат паметта му, но се очаква това да се случи веднага след окончателното отпадане на противоепидемичните мерки, пише "Галерия".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7237

    54 12 Отговор
    Както се казва... животът не е честен. С тези пари тези деца могат да се образоват, така както много малко ще имат тази възможност в БГ. Няма да се страхуват, ще им стигнат ли парите за общежитието в студентски, няма да се страхуват, ще има ли пари за семестъра... трагедия е, но се надявам схванахте мисълта ми за лицемерието. Същото беше и с Нотрдам... изкараха милионите, но когато трябваше да се помогне за нещо друго - тишина майнольо...

    Коментиран от #8, #9, #12, #17

  • 2 Рошко

    51 16 Отговор
    Да се помага на имащите, а бедната аудитория, която ги е направила богати, да се чуди как да свърже двата края, този свят наистина откачи,
  • 3 Вижте

    51 16 Отговор
    И други деца остонаха без бащи по абсолютно същата причина. Те по- малко деца ли са от децата на Милен???

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7237

    24 6 Отговор
    "радвам се", че не само аз мисля така. Лицемерие на 100%!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тони

    34 6 Отговор

    До коментар #1 от "7237":

    Ти нормален ли си? Знаеш ли колко пари са нужни за да се отгледа и изучи едно дете? 100-200 хил може да ти се струват много, но като ги сметнеш в годините са нищо. Още повече, че след 10г инфлацията ще е изяла част от тях. Със сигурност детето би предпочело баща му да е жив, пред това да му събират пари.
  • 9 РЕАЛИСТ

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "7237":

    Ти май не си много в час с цените - ти тези 60.000 евро ги изкара все едно са 6 милиона ! За сведение само една медицина да учиш платено обучение ти излиза близо 100 000 лева и то сега в момента (провери цените в медицинския университет да видиш за какво иде реч)! Тази същата медицина след 10 години докато детенцето стане на 18 за да учи висше сиигурно ще е поскъпала тройно дотогава ! Да не говорим изобщо какви ще са му и допълнителните разходи докато учи през тези 5-6 години ! Но иначе има изход за него и той се нарича ТЕРМИНАЛ 2 с даренията в джоба !

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1122333

    12 2 Отговор
    До коментар 9
    Какво искаш да кажеш, че ако не им бяха събрали пари децата на Милен нямаше да се реализират в живота! И обикновенния българин може да издържа детето си в медицината, така, както го издържам аз!
    Майките са им живи, да работят и да помагат на собствените си деца!
  • 12 Всичко е естествен подбор

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "7237":

    Кои трябва да учи и живее ще учи и живее ....не може всички на планетата да живеят добре и да са богати...тоест може но управленския елит не го желае това
  • 13 Някой си

    12 5 Отговор
    Има много деца,останали без един родител. На тях събират ли им пари? Или децата на Милен Цветков са по-нуждаещи се от всички останали? Някакси не е ли малко превзето,цинично и несправедливо?
  • 14 Plovdiv

    14 0 Отговор
    Когато гръм удари в планината, удря винаги най-големия бор... Това е народна мъдрост, по-вярна от всичко на света...
  • 15 Лилия

    18 0 Отговор
    Всеки би предпочел жив родител пред парите
  • 16 И аз да кажа

    11 1 Отговор
    Не виждам място за приказки. Парите не ги дава държавата, че да претендираме справедливо ли е и има ли за всички. Тези пари са от дарения на частни лица, имащи лични симпатии и съчувствие към Милен Цветков и децата му! Разбира се, че е жалко за всяко детенце, останало без родител, но аз имам отношение към Милен Цветков и възмутителния начин, по който беше убит
  • 17 Hdzdjdjs

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "7237":

    А ти ще се чувстваш ли по добре ако си на мястото на това семейство.какво са парите пред тази трагедия.ще запълнят ли парите сърцето от липсата на любим човек.