Last news in Fakti

16 Юни, 2020 22:31 4 685 15

5 случая, в които хората вярвали, че идва краят на света (ВИДЕО)

  • армагедон-
  • апокалипсис-
  • край на света-
  • конспирации-
  • твърдения-
  • масова психоза

Джейн Диксън предсказа, че Армагедон ще се състои през 2020 г.

5 случая, в които хората вярвали, че идва краят на света (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Предсказанията за апокалиптични събития, които биха довели до изчезването на човечеството, краха на цивилизацията или унищожаването на планетата ни, датират от незапомнени времена. Независимо дали в основата си са религиозни или строго научни, предсказанията винаги успяват да всеят смут и паника сред хората, макар и не сред всички.

Има обаче, няколко момента в историята на човечеството, когато населението на света е изпадало в масова паника заради настъпването на Апокалипсиса. Все пак краят на света е тема, която вероятно винаги ще буди интереса или страховете на много хора. 

В последните години се появиха какви ли не теории и конспирации, че ще се случи някаква катастрофа, която ще се отрази на човечеството като цяло.

Ето едни от най-големите конспирации за края на света. 

Предсказанието на Джийн Диксън

Американската гадателка Джийн Диксън предсказва в книгата си от 1970 г. „Призив за слава”, че светът ще бъде ударен от Армагедон през 2020 г. В книгата си Диксън пише: „Армагедон ще се случи през 2020 г., когато фалшивият пророк, Сатаната и Антихристът ще се надигнат и ще се борят срещу човечеството“. Диксън е жената, предсказала убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 г.

"Кометата на Бонила"

Според мексиканският астроном Хосе Бонила цивилизацията ни е била на косъм от унищожение през август 1883 г., когато стотици фрагменти от комета се разминали със Земята.

Слънчева буря

По информация от НАСА през 2012 г. силна слънчева буря за малко е щяла да връхлети Земята и да наруши функционирането на електрическите мрежи, „връщайки днешната цивилизация в XVIII век“. Бурята от 23 юли 2012 г. е била най силната през последните близо 160 години, а според НАСА, ако слънчевото изригване бе станало една седмица по-рано, Земята неминуемо е щяла да бъде засегната.

Норвежкият ракетен инцидент

На 25 януари 1995 г. учени от Норвегия изстрелват напълно безобидна ракета за изучаване на северното сияние. В същото време руски радар регистрира нещо подобно на американска балистична ракета и тогавашният президент Борис Елцин е имал десет минути, за да вземе решение за контраатака по САЩ. Според "Росийская газета" в този ден за първи път Елцин е отворил куфарчето си, в което се е намирало устройството, чрез което е можел да изстреля ядрена ракета. За щастие Борис Елцин не е взел това решение, а няколко минути по-късно е било съобщено, че ракетата е паднала в океана, без да причини вреда.

Големият адронен ускорител

През 2008 г. много хора бяха сигурни, че ЦЕРН ще отвори черна дупка, която ще погълне света с устройството си, което наричат Големият адронен ускорител (ГАУ). Това устройство и било създадено с цел пресъздаване условията във Вселената части от секундата след Големия взрив.


 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лален

    7 3 Отговор
    в американските глави само извънземни и краи на света, ужас фяисбука ще пригрее сяга хахаха
  • 2 габровец от варна

    12 0 Отговор
    Досега съм броил 19 приключвания на света.Туй 20-то!😂😅😂😅😅😅До края на годината ще видим колко още ще има.Ахмациииии!!

    Коментиран от #12

  • 3 електорална 1

    6 2 Отговор
    Със сигурност електоратът на герп ще докара края на света.
  • 4 дядо ви от бг

    4 2 Отговор
    какви големи простотии!!! ние не сме &" русия" !!!ние сме Голямата България!!! Помнете, ние сме траките и никой друг не е бил на балк. полуостров!!! Победата на самотраките от втори век преди нов. ера! в Лувъра, в париж! статуята е в много университети в европа и всчки лъжат , че била гръцка!!!!!
  • 5 ваня

    2 0 Отговор
    хора, как може да вярвате на простотии?!?! Нашата земя винаги ще съществува!!тези фейкове да идат там, от където са дошли !! гледайте планета ртр !!!
  • 6 гост

    6 0 Отговор
    Днес четох,че краят на света е сега ,в неделя.Били сбъркали 2012г ,не сметнали смяната на календарите и сега след допълнителни сметки казаха,че в неделя,на 21 06 е свършека.Живи и здрави до неделя,който оцелее ,да пише.

    Коментиран от #11

  • 7 фактите

    8 2 Отговор
    Библията говори за край но не на света а край на тази система на този свят. До сега са се изпълнило почти всичко което е пророкувано но остават няколко пророчества които предстои да се изпълнят : 1солунци5:3 - Когато казват Мир и сигурност! , тогава ще ги връхлети внезапно унищожение както родилните болки на бременна жена. и те няма да успеят да избягат

    Коментиран от #13

  • 8 ваня

    1 2 Отговор
    хора, как може да вярвате на простотии?!?! Нашата земя винаги ще съществува!!тези фейкове да идат там, от където са дошли !! гледайте планета ртр !!! 2012 ядрото на хелия, значи ядрото на водорода, значи на всички елементи от таблицата на великият Менделеев са с 0,14 са изменили траекторията на електроните!!! имаше една атом. физичка от швеция в 1938 год. в берлин просто един айнщайн е откраднал всичко от нея, много странно, защотото и французите казват същото в сорбоната!!!!!!=
  • 9 Ххх

    4 0 Отговор
    Северното „Гигантско копие“ – 1969 г. Нещо подобно се случило и през октомври 1969 г. Тогава американският президент Ричард Никсън изпратил 18 самолета B-52 с ядрени бомби от Канада към северните съветските граници, за да принуди СССР да оттегли своите военни инструктори от Виетнам. Операцията била наречена „Гигантско копие“. Но руснаците с нищо не показали, че се впечатляват от заплахата. Тя не била спомената нито в съветските вестници, нито в някакви дипломатически изяви или документи. Ако не било категорично установено, че съветските радио-локационни станции са засекли американските бомбардировачи, можело да се помисли, че руските военни просто не са ги забелязали. Бомбардировачите 3 дни изпитвали възможностите на съветските радари, след което били върнати в базите им.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Е как в неделя бе.Трябва да правя компоти.
  • 12 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    Ти пък даже се занимаваш да им броиш глупостите... Явно ти е скучно.
  • 13 Behemoth

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "фактите":

    Вярно е няма да има пълно унищожение ..само религиозните глу.паци ще бъдете изпратени в Ада...да четете библията докато се пържите във врящо олио(втора цедка)...
  • 14 хоминид

    0 1 Отговор
    Преди да бъде построен Третия еврейски храм,нищо няма да стане. Писано е. Четете Словото Божие! Храмът е индикатор на разрушителни събития. Основата е купена-4,5 тонен мраморен блок и мястото на строеж е уточнено.
  • 15 хоминид

    0 0 Отговор
    Основата на храмовата порта.