Last news in Fakti

8 Юли, 2020 14:37 7 515 6

Мъж разкри страшна семейна тайна, пазена 40 години

  • раждане-
  • болест-
  • майка-
  • тайна-
  • смърт-
  • семейство-
  • следродилна депресия-
  • психоза

След 40 години Иън най-накрая разбира как е умряла майка му

Жител на английския град Нънийтън, графство Уорикшир, в продължение на 40 години не е знаел как е починала майка му, докато не публикувал обява в местен вестник. За това как той е разкрил ужасната семейна тайна, съобщава "Daily Mail".

44-годишният Иън Кънингам загубил майка си Айрин, когато бил на три години. Преди да навърши 18 години, баща му Дон отказвал да говори за нея, тъй като това било твърде болезнено за него. Детето никога не е виждало дори снимки на починалата си майка.

Мъж разкри страшна семейна тайна, пазена 40 години

Когато Иън станал на 18 години, Дон взел кутия с вещи на майката Айрин от тавана и я показал на сина си. Много години по-късно, когато дъщерята на Иън навършила три години - на колкото бил и той в момента на смъртта на майка си, той все повече започнал да си задава въпроса какво се е случило с нея. Той публикувал обява във вестника, за да се свърже с най-приближените хора на майка си от миналото.

Иън намерил най-близките приятели на Айрин, нейни съученици, бивши колеги, роднини и бивши съседи, които му помогнали да възстанови портрета на майка си. Дон се срещнал с Айрин на 18-годишна възраст, танцувайки в балната зала в Ковънтри. Двойката се омъжила през ноември 1973 г.

Айрин забременяла с Иън две години по-късно. Но скоро след като Иън се родил през януари 1976 г., Айрин казала на най-добрата си приятелка, че страда от халюцинации, докато се възстановявала от раждането в болницата и не можела да спи, когато се върнала у дома. Лекарят ѝ поставил диагноза следродилна психоза и Айрин била изпратена в психиатричното отделение на местната болница. Там тя била упоявана и била подложена на електрошокова терапия, а скоро след това влязла в кататоничен ступор - състояние, при което пациентите остават напълно неподвижни и безконтактни.

След като се събудила, тя се променила много: станала параноична и откъсната от реалността. „Това бил различен свят - лекарите не казвали никаква информация и не съобщавали какви лекарства се използват и за какво. Животът ми се състоеше в нощни пътувания до болницата. Просто седях до човек, който беше напълно неконтактен ”, коментира Дон тази история. Той добавя, че никой не му е обяснил какво е кататоничен ступор.

След девет месеца, прекарани в болницата, Айрин била изписана и прекарала 18 месеца вкъщи, по време на които била щастлива, водела Иън на разходки в парка и се срещала с приятели. Но след известно време тя отново се върнала към старите си състояния, отново страдала от безсъние и била хоспитализирана. Три месеца след това братът на Дон му позвънил на работа и му съобщил, че Айрин е починала.

Мъж разкри страшна семейна тайна, пазена 40 години

Иън разказва как фотографиите и спомените за майка му му помогнали да разбере, че преди болестта си тя е била „млад, жизнен и весел човек“ и колко много означавал той за нея. Сега Иън и Дон са по-открити и близки и се разбират по-добре. Дон добавя, че той също е започнал да разбира по-добре защо е загубил жена си. Следродилната психоза е сериозно психично заболяване, което може да накара младите майки да получават халюцинации. Тя засяга една или две от хиляда жени при раждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналистика

    27 1 Отговор
    Събина пак избухва,със страшен "информационен" взрив.
  • 2 Сега

    10 0 Отговор
    като се вземат двама и направят сватба според Събина те се
    СЕ ОМЪЖВАТ...
  • 3 Според прочетеното

    13 0 Отговор
    Тамошните лекари са затрили жената.
  • 4 Асенчу

    5 0 Отговор
    Някои ,,доктори,,знаят единствено тази диагноза,,параноя,,,но майката и сина са били едни руси същества..жалко за красивата Айрин пък и за Иън...!
  • 5 Събина

    3 1 Отговор
    Страда от предродилна дебилност :)
  • 6 Кире

    7 3 Отговор
    Каква е тази новина!?! Пълно е с такива и по-големи трагедии, за които не се пише. Не разбирам каква е целта на тази стария.