Last news in Fakti

5 Октомври, 2012 10:06 3 787 0

Сайтът на Джъстин Бийбър с глоба от $ 1 милион

  • сайт-
  • джъстин бийбър-
  • глоба-
  • милион

Сайтът на Джъстин Бийбър е принуден да заплати глоба от $ 1 милион след незаконно събиране на лична информация от деца, съобщи "Дейли мейл".

Компанията, която създава фен сайтовете на звезди като Джъстин Бийбър, Селена Гомез и Риана, се съгласи да заплати въпросната сума по обвинението в незаконно събиране на лични данни от 100 000 деца.

Срещу Artist Arena LLC бе подадена жалба от Федералната комисия по търговия миналия вторник. В нея компанията е обвинена, че събира имена и имейл адреси на деца под 12-годишна възраст без съгласието на техните родители.

Съгласно закона за защита на детските данни в онлайн пространството интернет страниците са задължени да имат специално отношение към деца на възраст под 12 години. Те трябва да получат съгласието на родителите, преди да пристъпят към събиране на каквато и да е информация от малчуганите.

Федералната комисия по търговия е в процес на актуализиране на правилата за ограничаване достъпа на младежи до определени уебсайтове или до част от информацията в тях.

Само преди два месеца Google бе глобен да заплати рекордната сума от $ 22.5 милиона за това, че нарушава неприкосновеността на личния живот на потребителите, използващи Safari браузъра на Apple. Google e проследявал тайно милиони сърфисти в интернет пространството, което е в разрез със закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА