13 Август, 2020 22:30 2 822 0

Ето кои хранителни добавки могат да се използват от жени

  • за жени-
  • л-карнитин-
  • протеин-
  • витамини-
  • хранителни добавки

И за какво

Ето кои хранителни добавки могат да се използват от жени - 1
Снимка: Shutterstock

Хранителните добавки не са предназначени само за културисти и за здраво трениращи мъже. Те не са насочени само към изграждането на голямо мускулесто тяло. В днешно време много дами прибягват към тях с цел отслабване, жизненост, тонус, еластичност и здравина на кожата, по време на бременност и други, пише az-jenata.bg.

Ако сте от този тип жени, които тренират ежедневно, хранят се здравословно и държат на фигурата си или биха желали да променят начина си на живот в тази посока, то със сигурност имате нужда от някои хранителни добавки. Ето кои хранителни добавки могат да се използват от жени и за какво:

Л-карнитин

Това е най-познатата хранителна добавка сред нежния пол. Тя е подходяща за изгаряне на подкожни мазнини, защото транспортира мастните киселини и ги превръща в енергия.

Протеин

Мускулната тъкан предимно е изградена от белтъчини, така че протеинът е от решаващо значение за поддържането и развитието на мускулните влакна. Протеинът е хранителната добавка, която обогатява с белтъчини хранителния ви режим.

Аминокиселини

Аминокиселините са основният градивен елемент на всички живи организми. Те спомагат за възстановяването на мускулните тъкани след тежки физически натоварвания.

Витамини и минерали

От витамини и минерали имат нужда не само спортистите, но и всеки един човек. И тъй като в днешно време трудно можем да си ги набавим от храната, много от нас прибягват към приема на мултивитамини като хранителна добавка. Хубавото е, че фармацията и индустрията на хранителни добавки са вече толкова развити, че се предлагат специално разработени формули за жени.

Мастни киселини

Най-често срещаната грешка при дамите е да не приемат мастни киселини. Ако искате да горите мазнини и да имате стройна фигура, приемайте мастни киселини като рибено масло (омега 3-6-9). Освен това мастните киселини са изключително важни за оптималното здраве и участват в редица телесни функции.

Колаген

Колагенът е компонент на съединителната тъкан, като подпомага образуването на сухожилия, ставни връзки, кожа и мускули. Много дами приемат колаген, с цел хубава и сияйна кожа, тъй като колагенът участва в 70% от изграждането ѝ.

Хиалуроновата киceлинa

Хиaлуpoнoвaтa киceлинa e извecтнa кaтo „ключът към млaдocттa“, тъй кaтo ce зaбeлязвa, чe някoи хора, кoитo приeмaт гoлeми кoличecтвa oт нeя, живeят дo дълбoкa cтapocт. Хиaлуpoнoвaтa киceлинa ce нaмиpa в дълбoкитe cлoeвe нa кoжaтa, пoзнaти кaтo дepмa и ce пpeдпoлaгa, чe нacъpчaвa пoддъpжaнeтo нa глaдкa кoжa, пopaди cвoйcтвoтo дa зaдъpжa вoдa.

Има и други хранителни добавки, които са подходящи за жени като например глюкозамин (при болка в ставите), храносмилателни ензими и пробиотици (за правилно функциониране на чревната флора), растителни екстракти и други.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА