Едва ли има някой, който да не е опитвал печените чушки с доматен сос лятото, когато е бил при баба на село. Няма по-вкусно от това лятно народно ястие, особено ако добавим към него и малко сиренце и филийка хляб от фурната. Ето и страхотната рецепта от supichka.com.
Необходими продукти:
1 кг печени чушки
1 кг домати
3-4 скилидки чесън
½ връзка магданоз
2-3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Първо трябва да обелите доматите. Обелените домати пасирайте с пасатор, или кухненски робот, или просто нарежете на много дребно. След като сте пасирали доматите, излейте доматената каша в тенджера и я сложете да заври. Добавете ситно нарязания чесън и ½ чаена лъжица захар. Доматите се варят до сгъстяване на соса.
След като сосът се е посгъстил добавете зехтинът и оставете да поври още 5 минути. Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз, след което разбъркайте добре.
Последната стъпка е да наредите печения пипер в голяма по-дълбока чиния и да го полеете с доматения сос! Добавете и плочка сирене и вашето лятно ястие е готово за сервиране.
Коментиран от #3, #8
-2 +6
Коментиран от #4
-5 +7
До коментар #1 от "Любимата манжа на съсетката":
НЕ Е СРАМНО ЧЕ СТЕ ПСИХИЧНО БОЛНА . ХОРАТА СЕ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦИ ЗА ТОВА !
-5 +5
До коментар #2 от "Махнете се от живота ми":
МИСЛЯ ДА СИГНАЛИЗИРАМ 112 МОЖЕ ДА ПОСЕГНЕТЕ НА СЪСЕДИТЕ ИЛИ НА ЖИВОТА СИ !!!
Коментиран от #5
-5 +2
До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Съседите да си ЕМ, вие също...!
-2 +5
-1 +3
-4 +2
До коментар #1 от "Любимата манжа на съсетката":
Ли имаш в предвид. С д е думата.
-3 +2
-4 +0
-1 +2
-0 +1
-2 +0
-2 +2