Last news in Fakti

23 Август, 2020 09:47 5 730 12

Черпят най-храбрите и смели имена

  • имен ден-
  • вълко-
  • празнуват

На 23-ти август имен ден празнуват всички, които носят името Вълко

Черпят най-храбрите и смели имена - 1
Снимка: shutterstock

На 23-ти август имен ден празнуват всички, които носят името Вълко.Името Вълко е славянско и се е използвало като заклинание против нападение от вълци. То в превод означава и "храбър и смел като вълк". Мъжете с това име празнуват имен ден и на 1 януари.

Днес имен ден празнуват Вълко, Вълкан, Вълкадин, Въльо, Вълчан, Вълю. 

Значение на буквите в името: ВЪЛКО

В - говори за добра комуникативност и умение да се живее в добра хармония с природата и хората, но и за известна ленивост. Ако името на човек започва с тази буква, то той е надарен с голяма духовност и стремеж към възвишени чувства. Този звук няма неприятни асоциации и е универсален при съчетаването с други звукове.

Ъ - е неизвестност. Ако "Ъ" стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерий и оценки, намира се зад предела на познаваемото, от подобен човек може да се очаква всичко.

Л - придава артистизъм, богата фантазия, литературни способности. Предразположени към леност и съзерцателност, което затруднява търсенето на своето житейско предназначение. Стремежът към материално благополучие подтиква към действие. "Л" говори за силно развити роднински чувства. И въпреки това притежателят на име, в което има буквата "Л", понякога е доста нетактичен и лесно влиза в конфликт. Може би затова меко звучащото "Л" предизвиква различни асоциации в нашето възприятие.

К - показва издръжливост, проницателност, потайност към личния живот, както и стремеж към власт. Прекомерното високомерие на хората, които носят име с "К", им пречи да осъществяват набелязаните планове. Поради душевни дрязги много от тях се отдават на религията. Звукът е твърд, при звученето си кара да заставаш нащрек и предизвиква напрежение.

О - придава на човека, който носи име с тази буква, развита интуиция, способност да изпитва дълбоки чувства, а също така да си поставя ясни цели и да работи за тяхното постигане. Наличието на тази буква в името говори за постоянен стремеж на човека към съвършенство и реализация, за желание колкото е възможно по-пълно да използва способностите и възможностите си. Ако по някакви причини решаването на даден житейски проблем стига до задънена улица, такива хора стават неуравновесени и нервни. Много хора с буквата "О" в името са предразположени към алкохолизъм, наркомания и други пристрастявания, в екстремални ситуации лесно изпадат в паника. Този звук предизвиква не само положителни емоции, но и кара много хора да застават нащрек.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    16 2 Отговор
    А Ветко Арабаджиев дали ще черпи ?

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор
    ЧЕСТИТ имен ден на добрите именяци
  • 3 Гейтака

    4 9 Отговор
    Да вдигнем паметник на Вълко Червенков !
  • 4 Стоян 78

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Той почерпи вече в ресторант 8-те джуджета
  • 5 Черпят

    7 2 Отговор
    вълци и вълчици - плячка бол !
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    НИЕ ГЕЬОВЕТЕ СМЕ КАТО ВЪЛЦИТЕ ПРАВИМ ГО В ГЛУТНИЦАТА С АЛФА МЪЖКАРЯ МНОГО Е ХУБАВО
  • 7 Мюмюн

    2 2 Отговор
    И Курти черпи,ама са свършили пенсиите на техните, та чека септемврийските. Ся сбира фасове и прави цибуки, та белким изкара за баничка и бира двойка.

    Коментиран от #10

  • 8 Пелтекът

    2 2 Отговор
    Само него не можах да хвана за гаже, въпреки, че беше най богатия в селото...!
  • 9 Zz top

    8 1 Отговор
    В казарамата:Редник кой?Вълчо Вълев Вълчев!Старшината: от къде си бе момче?От Вълчедрум монтанско.Еб...та у дзвру....!!!
  • 10 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мюмюн":

    а курти се хвали по сайтовете сваля звезди но никой не се фаща на прикаските му между другото защо го изгониха от бирената ималли такива СТЕЛА МИЛЕНА или това му е в фантазията а кой е ХЕМУС дане е РОШКО
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    1. Нека сме коректни. Терминът славяни е от 17 век. Преди това има Sclavos /Теофилакт Симоката/, също и сакалиби.
    "СЛАВЯНИ" е популяризиран от основателката на Руската академия на науките, германката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, известна като Екатерина Велика.