Last news in Fakti

23 Август, 2020 14:32 4 284 7

Цирк се спаси от фалит с продажба на изпражнения (СНИМКИ)

  • цирк-
  • изпражнения-
  • лъвове-
  • тигри-
  • фалит-
  • германия-
  • krone

Хората не просто купуват бурканите, за да поддържат цирка, но много от тях всъщност го използват

Цирк се спаси от фалит с продажба на изпражнения (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Цирковете са затворени по време на пандемията, така че много от тях се борят да останат на повърхността през последните месеци. Те го приемат още по-зле, тъй като имат десетки животни, които трябва да се хранят ежедневно, така че са принудени да намерят оригинални решения, за да не фалират.

Циркът Krone, в Мюнхен, Германия, излезе с миризлива, но печеливша бизнес идея: да продаде буркани с изпражнения от своите 26 лъва и тигри за 5 евро всеки.

Цирк се спаси от фалит с продажба на изпражнения (СНИМКИ)

Лудата идея започна като шега, предназначена да накара хората да се смеят, но бурканите с фекалии от големите котки се оказаха толкова популярни, че циркът създаде малък магазин, точно пред централата на Мюнхен, където да могат да се купуват. Работното време е между 10:00 и 14:00 ч.

Цирк се спаси от фалит с продажба на изпражнения (СНИМКИ)

Вярвате или не, хората не просто купуват бурканите, за да поддържат цирка и неговите животни, или да го предлагат на приятели като шега, много от тях всъщност го използват. Очевидно изпражненията на лъва и тигъра е отличен за отблъскване на вредители и много от клиентите на Krone му се доверяват.

"Казаха ми, че държи котките на двора и оттогава научихме, че също така държи животните извън колата, където те изяждат всички електрически проводници", заяви дресьорът на лъвовете Мартин Лейси.

Цирк се спаси от фалит с продажба на изпражнения (СНИМКИ)

Той добавя, че дори малко количество стратегически разположено тигрово или лъвско изпражнение може да задържи повечето животни от котки до дива свиня на разстояние. Ефективността му като средство за отблъскване на животни беше похвалена онлайн и циркът генерира толкова необходимия доход. 

Въпреки това, късметът на цирка може да свърши скоро, тъй като след като новината за новия му продукт започна да се разпространява, германска група за правата на животните започна да ги притиска.

Групата Aktionsgruppe твърди, че е тествала лъвски фекалии в лаборатория и е открила високоустойчива бактерия, която може да засегне както дивата природа, така и хората. Тя моли властите да предприемат действия.

Германският цирк обяви, че ще изпрати проби до здравните власти, но подозира, че твърденията на Aktionsgruppe са неоснователни. Мартин Лейси заяви, че циркът отдавна е мишена на активисти заради изпълненията си с животни.

Krone обяви, че част от 5-те евро, получени от продажбата на буркана с изпражнения, ще отидат за благотворителна цел за подобряване на условията на живот на животните в плен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дъртия лъв, ти който умря

    1 2 Отговор
    Виж кво,, излезна, от тебе, една 60 г,, оедофилка,, която се прави на,, млад хулигани,, що не я вземеш при тебе да та утешава и аз малко да съм рахат, свърши едно полезно нещо, поне на,, умрял,, живот..!
  • 3 Конфуций

    5 0 Отговор
    Дано Бойко не види тази новина, че ще ни наложи такса "изпражнения"
  • 4 ФАКТ

    0 0 Отговор
    Абе,аз Ви казах,че германските уроди са правени у г.з ,ама не ми повярвахте !
  • 5 Автора боК

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Очевидно лъвът и тигърът поп е отличен за отблъскване на вредители и много от клиентите на Krone му се доверяват.

    Предполагам оригинала, откъдето просто си го копирала гласи: "...lion and tiger poop..."
    Google translate? И без да го прочетеш?? Честно???
  • 6 Автора боК

    1 0 Отговор
    Аха, поправихме се на: "Публикувано във факти.бг: Очевидно изпражненията на лъва и тигъра е отличен за отблъскване на вредители..." :D:D:D
  • 7 Автора боК

    4 0 Отговор
    Още един цитат от тази ОБРАЗЦОВА (както винаги) статия:

    "Кaзaхa ми, чe държи кoткитe нa двoрa и oттoгaвa нaучихмe, чe cъщo тaкa държи живoтнитe извън кoлaтa, къдeтo тe изяждaт вcички eлeктричecки прoвoдници"

    Еййй, на снимка да го бях видял нямаше да ми стане така ясно...