Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 12:41 1 476 2

Мария Илиева в благотворителен дует с D2 (видео)

  • мария илиева-
  • песен-
  • благотворителна-
  • убит-
  • цветан цанов-
  • дует

Мария Илиева направи благотворителна песен с D2 в памет на убития Цветан Цанов. Певицата беше гост в студиото на „Здравей България” по Нова телевизия, където направи и официална премиера на парчето.

Песента е със заглавие „С теб научих как” и е в стил акустичен поп-рок .

12-годишният Цветан беше намушкан многократно с нож от 16-годишния Борислав Богданов. До спречкването между двамата се стигнало, след като Цветан стъпкал засадени от Борислав стръкове марихуана и впоследствие отказал да ги плати. Самата Илиева призна, че познава семейството на убитото дете и приема случая твърде лично.

„Тази зловещина роди  нещо, което ще има добър отзвук и ефект”, каза Мария Илиева.

Мария Илиева и D2 записват  този сингъл в подкрепа на каузата на фондация „Цветан Цанов", за превенция на насилието между децата в България. Фондация „Цветан Цанов" е създадена в името на убития Цветан. Родителите на Цецо основават фондацията с цел да подпомогнат намаляването на насилието между децата и случването на подобни трагедии. Целта им е да привлекат вниманието на обществото към този проблем и да намерят  адекватни мерки за разрешаването му. Също така се стремят към изграждането на центрове, наречени Бази, където децата и младежите да намират място за изразяване, споделяне и подпомагане от специалисти.

През юни тази година Мария Илиева и D2 подкрепиха благотворителния фестивал „Играй живота", организиран от фондация „Цветан Цанов". Няколко месеца по-късно те са готови да отправят своето послание към всички българи, че има нужда и начин нещата да се променят, чрез акустичния поп-рок проект „С теб научих как". Музиката винаги е била най-прекият път до сърцата на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    1 0 Отговор
    попитали разио Ереван:
    по какво се познава , че Мария Илиева е ходила в Пловдив
    ----
    радиото отговорило:
    по това , че гъ*ъ й е още на магистрала Тракия
  • 2 аноним

    1 0 Отговор
    благотворителен дует........

    тази "песен" е музикално престъпление - каква благотворителност , ужас