Last news in Fakti

6 Ноември, 2012 17:05 10 384 1

Какво е значението на целувката и какво вещае

  • целувка-
  • мъже-
  • жени-
  • значение-
  • вещае

Целувката означава много повече за жената, отколкото за мъжа. Това показва допитване до над 1000 души, проведено от американски психолози, съобщи Evolutionary Psychology.

Голямата част от анкетираните жени определят целувката като “жест на желание за близост с потенциалния партньор и интимност, която ще им позволи по-добре да преценят перспективата на евентуална връзка с него”.

“За мъжете целувката е без такова значение – те я приемат просто като начален етап в подготовката за секс”, твърдят учените от Държавния университет на Ню Йорк.

Жените определят целуването като особено важно по време на цялата връзка, докато за мъжете то не е необходимо, дори като прелюдия към сексуалния контакт.

Въпреки това именно представителите на мъжкия пол са тези, които предпочитат страстната целувка, докато за жените е “най-важно да бъдат целувани, а не толкова как”.

Според американските психолози резултатите от анкетата не са учудващи.

“Мъжете по принцип са по-повърхностни в любовта и секса. Самата природа ги е създала винаги готови да правят секс. Жените са по-отговорни и много по-често мислят за последствията. Затова и те имат нужда от повече време, за да определят един потенциален партньор като перспективен или не”, споделят специалистите.

Според Psychology Today, още от първата целувка между двама партньори, много често става ясно дали между тях има страст или просто приятелство.

Понякога първото докосване до устните предизвиква парадоксална реакция – студенина, дори неприязън. Именно тази реакция е характерна за мъжете и жените, които не са физически съвместими.

Няма нищо учудващо, че жените отделят толкова много внимание на първата целувка. Целувайки се, жената прави не само еротичен, но и психологически анализ на мъжа срещу нея.

Целувката носи в себе си разнообразни сигнали. Концентрацията на феромоните може да съобщи много за състоянието на вашата сексуалност в този кратък момент.

Ако вашите устни са плътно затворени, то това е свидетелство, че не желаете да продължавате играта. Но ако те се заиграват с устните на партньора, това вече е знак за покана. И партньорът започва да действа по-смело. Ако неговият език се движи убедително направо, това означава, че той изпитва явно желание, а мекият и изплъзващ се език свидетелство за предпочитания към бавната любовна игра. 

По време на целувката трябва сами да се научите да усещате партньора. Добрите любовници още на стадия на играта с устни достигат пълен контакт и взаимно разбирателство, което им позволява да получат от близостта максимално удоволствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 убиеца на мичмъни

    0 0 Отговор
    ELI OBICHAM TE !!!