ФАКТИ.БГ

Рапърът Играта разказа за тежката си 2-месечна битка с COVID-19 (СНИМКИ)

Историята на рапъра бързо придоби огромна популярност в социалните мрежи, а хиляди споделяха снимките и разказа му

Публикувана: 2 Декември, 2020 11:35
49 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2957
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Рапърът Играта, чието истинско име е Ивайло Иванов, разказа за тежката си 2-месечна битка с коронавируса. Неговата история обиколи социалната мрежа и беше споделяна от стотици хора.

Ето какво сподели Играта в профила си във Фейсбук без редакторска намеса:

Минаха почти два месеца от както се разболях. Едва ли бих искал да се върна обратно в тези дни и нощи, но бих искал да споделя със всички хора, моята битка с COVID-19.

Всичко започна с пътуване до Турция. С моята приятелка бяхме пет дни в Истанбул. Няколко дни преди да си тръгнем започнах да усещам леко неразположение, което си обяснявах с това, че изминахме много километри пеша. Времето също беше променливо и помислих, че съм настинал. Имах болки в тялото, главата и гърлото.

Започнах да си разтварям топли напитки с парацетамол и ден след това усетих, че съм по добре. Това ме успокои и не обърнах внимание на състоянието и симптомите.

Искам да вмъкна, че не съм от хората, който не се пазят и не вярват във вируса. От ден първи следя развитието, макар никога да не съм вярвал, че ще се сблъскам с него... И именно в този мегаполис с милиони хора от цял свят ние двамата спазвахме абсолютно всичко за да се защитим: маска, дезинфектант под всякаква форма - за ръце, повърхности, кърпички със спирт и т.н. Избягвахме да докосваме повърхности и спазвахме дистанция до колкото е възможно… Всичко, което трябва да прави един здравомислещ човек във време на пандемия.

Спомням си датата на която се прибрахме от Турция - 13-ти октомври. Прибрахме се около 4 часа сутринта, след дълго шофиране. Бях изморен от близо 10 часовото шофиране (благодаря на GPS-а, който реши да ни разходи из малки турски улички, преди да ни закара до границата).

Не можах да спя много, но когато се събудих имах усещането, че влак е минал през мен. Силни болки в цялото тяло. Мускулите и ставите ме боляха толкова силно, че не можех да стоя на краката си. Всичко това беше придружено с леко главоболие, което постепенно се засилваше. Моята приятелка, в рамките на час, усети силни болки в гърлото, главата и отпадналост. На сутринта имаше и температура над 37,5 градуса. Въпреки това продължавах да си мисля, че сме настинали, прецених, че е по- добре да се самоизолираме във вкъщи.

На следващия ден болките не се променяха- бяха същите, дори по- силни. Правихме си масаж на цялото тяло със специален гел, с идеята да помогне. Продължавах да мисля, че все още това е настинка и мускулна треска… До следващия ден! Именно в този ден си спомням как седнахме да обядваме и останах изумен - не усетих нито мириса, нито вкуса на храната, която беше пред мен. Нямах хрема, нямах запушен нос или болно гърло, с което да си обясня случващото се. Усещанията липсваха на 100%. Опитах да запазя самообладание, защото това вече беше един от най- ясните симптоми за COVID-19.

В идните три дни и двамата следяхме симптомите си, като подчертавам, че си останахме във вкъщи. Мислехме, че ако е COVID-19 и сме само с болки в тялото и загуба на вкус и мирис, няма нужда да си правим тест и да започваме специално лечение. На 4-тия ден от явните симптоми започнахме да вдигаме леко температура. Моята беше 37,6 градуса, а тя имаше тежест в гърдите и силни болки в гърлото с поддържане на температура 37 градуса. Тежестта в гърдите я описваше като наредени тухли върху гръдния кош.

Още на същия ден се наредихме на една дълга опашка пред столична лаборатория за PCR тест. Резултатът трябваше да е готов след 36 часа, но след 24 часа нашият резултат беше излязъл - и двата теста бяха положителни. Стараех се да не го показвам, но вътрешно бях много притеснен. Веднага се свързахме с личния лекар, който назначи лечение с антибиотик, Витамин C и Нурофен, ако е нужен. И трудностите започнаха - кой ще ти донесе лекарства като си "прокажен", кой ще ти пазарува, кой ще извежда кучето…

Все пак ни доставиха лекарства и започнахме приема веднага. На следващата сутрин се чувствах слаб и нямах апетит, но успях да се вдигна от леглото и малко да хапна.

Вечерта температурата ми се повиши до 38 градуса и се чувствах все по- зле. На сутринта температурата беше 38.5 градуса. Вече отказах да се храня, втрисаше ме силно и нямах сили да стана от леглото. Личният лекар ни посъветва да се обадим на 112 за да ни направят снимки на бял дроб, защото има съмнение за безсимптомна пневмония, тъй като приятелката ми продължаваше да е с болки в гърдите, а аз се влошавах с всеки изминал ден. Нямахме преглед от лекар, нямахме обаждане от РЗИ, бяхме наясно, че не сме единствени, но ситуацията ни притисна да потърсим спешна помощ.

По телефона обяснихме, че сме с положителен PCR тест, а техния отговор беше, че екип няма в момента, трябва да изчакаме няколко часа и дали искаме да чакаме. Нямахме избор освен да чакаме … След 4 часа ни се обадиха да излезем на улицата, защото линейката е долу, а ние, представете си, какво правим вътре?! Приятелката ми слезе първа и я посрещна гневна "лекарка" с думите: "Вие ли сте заразната, стойте на страна… чакайте малко."

Качиха я в линейката и я разпитаха какво ѝ е, кой я е посъветвал да звънят на спешен телефон и защо сме го направили като изглеждаме добре.

Тя е казала, че има тежест в гърдите и трудно диша от няколко дни и иска преглед, за да се изключи пневмония... "лекарката" е преценила да измери единствено кръвно и сатурация и да каже, че няма нищо страшно. И най- важното - НЯМА никакви места в болниците, там ли искаме да ходим, защото ако е така няма къде да ни закарат.

"Добре е. Да слиза. Другия болен да видим!" - това бяха думите на медицинското лице. Аз събрах сили и се завлякох до линейката, в която, разбира се, ми измериха кръвното и точно след минута ми казаха да излизам от там и щом не искаме болница да се разписваме на едни хвърчащи листове и да се прибираме вкъщи, защото сме млади и ще ни мине. Благодаря на тази отзивчива "лекарка", която с такова желание и професионализъм подходи към нас!!!! Нямахме избор и се затворихме вкъщи още по- объркани и притесни. Опитахме се да продължим лечението, което явно не помагаше…

Следващите 3 дни ми се сливат. Бяха меко казано ужасни! Едвам отварях очи, не говорех, не се хранех, пиех само по глътка вода...

Лежах ден и нощ с температура над 38,7 градуса, която не се влияеше от медикаменти. Приемах Хексалгин в комбинация с Парацетамол и студени компреси, за да свалим температурата, която след няколко часа се вдигаше. Грешно или не е било лечението ни, ние няма как да знаем, защото бяхме сами.

Не спях, а само лежах в леглото и се въртях от болки в тялото. Появи се и гадене, от което нищо не задържах в стомаха. Тогава останах без сили.

Не бяхме спали през тези изминали три нощи. Имах чувството, че това е краят. Тук е моментът да благодаря на моята приятелка, която реши отново да потърси спешна помощ, защото беше много притеснена и нямаше какво повече да направи.

Този път екипът дойде много по- бързо от очакваното. Бяха на адреса до час и дори се качиха, за да ме прегледат. Трима души, облечени в специални екипи ме прегледаха внимателно, видяха с какво се лекувам, изслушаха ме добре от колко време и как съм в момента.

По тяхна преценка ми казаха да се обличам и да слизам, защото ще ме вземат с тях до координационния център - имам нужда от преглед.

Тръгнахме с линейката и през цялото време си мислех за приятелката ми, която остана сама. Опитвах се да видя от носилката позната сграда, за да се ориентирам, но не успях. В крайна сметка линейката спря и една от лекарките, която беше с мен ми каза, че сега ще чакаме, защото навсякъде е пълно. Попитах не съм ли само за преглед, но тя ми отговори, че според нея се налага хоспитализиране. След около 20- 25 мин. се появи лекар от спешния център, който измери сатурацията ми, изчакахме представители и на РЗИ, който също ме разпитаха за общото ми състояние, за контактите ми, след което ми казаха отново да изчакам. След още 15 мин. се появи същият лекар от спешния център и ми каза да го последвам. В кабинета той поиска резултата от PCR теста и записа данните ми от ЛК. Тогава разбрах, че ще бъда настанен за лечение в Covid отделението на инфекциозна болница.

Бях настанен в стая с още едно момче, което беше със същите симптоми като моите, но с по-обострена кашлица и затруднено дишане.

Няма да се оплаквам от състоянието на стаята, защото когато човек опре до болнично лечение вижда в какво окаяно състояние е нашата здравна система.

Трудно беше да открия приятел, който в съботния ден да е свободен, а също така и да не изпитва страх да вземе багаж от вкъщи и да ми го донесе.

Моята приятелка звънна на поне 10 човека, които бяха извън града, имаха работа или директно отказаха, защото имали семейство, а ние сме заразни.

Разбирам страха на всеки, но тук може да разбереш кой ти е приятел и кой познат. Определено тефтерчето ми с близки хора намаля рязко. Благодаря на едно напълно непознато момче, което не се страхуваше да ми донесе нужните неща!

След като ме настаниха, ми направиха вливка, оставиха ми един сироп за кашлица и няколко аналгина. Казаха ми, че нямам право да излизам от стаята и ако има нещо да ги повикам. Трудно ми беше да се отпусна. Все още не знаех какво се случва и какво ще последва. След вливката се почувствах малко по- добре, но късно вечерта усетих, че ми става зле. Усетих същото чувство като това във вкъщи с температура 38.7 градуса. Повиках сестра която след 10 мин. дойде и попита какво има и защо звъним. След като ми измери температурата каза, че е 38 градуса, а за да ми даде Парацетамол, трябвало да е над 38.5. Но все пак ми остави едно хапче, което трябваше да избирам: да изпия сега или да запазя за по- късно.

Дори не се замислих, защото в комбинация със силните болки в главата нямаше как да издържа. Не можех да си намеря място на пружинестото легло завит с одеяло на около 60 години. Лампата на вратата ни мигаше като от филм на ужасите. Линейки хвърчаха под прозореца. Сестрите крещяха по коридора. Вратата се отваряше от всяко течение… А ти се лекувай и запази спокойствие. Събота и неделя има по един дежурен лекар, който не ти казва нищо.

Два дни лежах без никаква информация за здравното ми състояние. Сестрите влизаха само за да ми измерят температурата и кръвното. Вливаха ми антибиотик на 12 часа, пиех си сиропа за кашлица, който ми оставиха и това е.

Чак в понеделник сутринта ми казаха да слагам маска и калцуни, защото отиваме на рентген. Подът в коридора беше разграничен с обозначителни линии за персонал и пациенти.

Стаята ми беше на втория етаж, а рентгена - на първия. За това малко разстояние аз усетих задух и умора. Започнах да кашлям и трудно да поемам въздух.

Хубавото е, че вече имам направена снимка и ще имам яснота какво ми е, но уви. Два дни чаках да ме снимат, два дни чаках и да ми кажат какво има на снимката. Не упреквам лекарите и сестрите работещите там, но всеки на мое място би искал да знае какво му е. Аз лежах там и не знаех какво ми има.

Трябва ли да се притеснявам, защо вдигам температура, защо се появи задух.. нямаше медицинско лице, което да ме успокои и да ми даде информация.

Само ще спомена, че имах проблем със здравните осигуровки, които не бяха платени по независещи от мен причини. Сестрите влизаха в стаята в продължение на няколко дни, подобно на кредитори и ми се караха да си ги платя веднага. Пишеха ми бележки "Плати си здравните", крещяха ми, че при изписване ще заплатя двойна сума, ако не се занесе бележка от НАП, че съм здравноосигурен. Никой не ти казва как си, но могат да ти кажат "Плати веднага". Това е нечовешко и неморално, още повече за сестри и лекари!!!! Не беше проблем да ги платя, но нали знаете българската система колко бързо работи. Подай документ, изчакай да го видят, изчакай да го коригират и след една година ще може да платиш.

В крайна сметка с голям зор, аз от болницата, а приятелката ми под карантина във вкъщи, успяхме да направим всичко това в рамките на само 3 дни. Вече спокойни, че имам здравни осигуровки, лекарите ми казаха, че снимката от рентгена показва двустранна пневмония и трябва да остана поне още 4 дни за да ме долекуват. Чувствах се по добре, но се съгласих, защото щом те така ме съветват е редно да ги послушам. На следващия ден сутринта влезе друг лекар и ми казва, че съм добре, няма смисъл да съм тук и ще ме изпишат по- късно днес за домашно лечение. Имах и отрицателен PCR тест, което беше най- хубавото и ме успокои, че ако изляза не съм заплаха за хората. Трябваше да ме изпишат в 13:00 часа, но това не се случи. Бях изписан в 19:00 часа!!! Организация под всякаква критика! Лежиш в болница и не знаеш здравното си състояние. Правят ти рентген - не знаеш резултата. Един лекар ти казва, че трябва още 4 дни лечение, а другият: няма нужда ще си ходиш.

Сестрите са изморени… Груби и нервни. Крещят за разместен абокат… Крещят защо ги викаш в стаята… На тръгване едната буквално изтръгна абоката от ръката ми, в резултат, на което бях с възпалена и подута вена, която лекувах две седмици… Но въпреки това аз все още вярвам в доброто и знам, че има човечни и всеотдайни хора, дали клетва в която вярват.

Няма да забравя момента, в който се прибрах. Бях толкова изморен, че единствено успях да си взема душ и заспах мигновено. Два дни по- късно започнах да се притеснявам, защо все още нямам вкус и мирис. Стана ми като фикс идея да душа из къщи и да пробвам всякаква храна. Може да изглежда смешно, но никой не мисли за тези рецептори, които сме приели за даденост. По- лошото е да се подадеш и да започнеш да четеш из интернет или да гледаш новини. Толкова глупости се пишат и толкова много страх всяват, че е достатъчно за човек с крехка психика, да се подаде на цялата тази помия.

Пиша това, защото в период от две седмици аз изпаднах в много тежко депресивно състояние. Вманиачих се да мириша всякакви етерични масла, парфюми, боклук дори. Имаше периоди, в който усещах и помирисвах, но вечер се губеше отново.

Не спях за да не го изгубя отново… Бях вглъбен в това да имам вкус и мирис и това ме караше да се побърквам. Но в крайна сметка нещата се нормализираха.

Започнах да чета научни статии и да слушам добри лекари, който ме успокояваха, че всичко ще е наред. Единствено трябва време. Периодът на възстановяване е дълъг.

Днес, деня в който пиша това са минали точно 43 дни от както започна всичко това. Преди дни си направих ПКК и рентген. Всичко е в нормата, както и двустранната пневмония, която имах вече е значително по- добре. Пуснах си тест за антитела и резултата ми е 7,6. На моята приятелка е 2,5.

Искам да благодаря на хората, които ми даваха кураж и истински се интересуваха как съм. Тези хора са истински! Дори да не са били най- близките ми приятели, те се оказаха с големи и добри сърца. Благодаря на Лео за подкрепата в този тежък момент. Благодаря ти, бро! Искам да се обърна към всички, които се борят с този вирус. Бъдете силни, бъдете здрави и имайте вяра, защото в тези дни ние всички имаме нужда от нея. Потърсете спешна помощ, когато усетите нужда и не се страхувайте от това.

В момента съм вкъщи, приемам единствено Витамин C, D и Аспирин протект. Правя гимнастика за дишане. Пия много фрешове, чай с мед, лимон и джинджифил, и се пазя.

В тази битка не сте сами. Бъдете здрави.


Поставете оценка на статията:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ха сега
1 Отговор
Това преразказ ли е, съчинение ли е, обърках се. 😅

Коментиран от #48


Оценка:
-19 +27

2
Този коментар е премахнат от модератор.
ПСР
3 Отговор
Важното е,че е по-добре.За останалото-не ми се коментира.
Споменава,че е бил приет в КВ отделението на Инфекциозна болница.
Доц.Мангъров,нямаше ли го там,поне едно чайче,едно бульонче да му занесе на човека....Млад човек,пък тъй тежко да го изкара това"грипче"...
Хайде,наслука с оздравяването!

Оценка:
-11 +23

4
Този коментар е премахнат от модератор.
НикиВасилковски
5 Отговор
ПРИ ТОЗИ ВИРУС МНОГО ВАЖНО Е КОЛИЧЕСТВОТО БАКТЕРИИ, ЗАРАЗЯВАТ СЕ НАЙ-ИЗЛОЖЕНИТЕ ХОРА, ТОВА МАНГЪРКАТА ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕ

Коментиран от #26


Оценка:
-10 +9

В тази ситуация
6 Отговор
Можеш да кажеш само:”Мили боже ....!”

Оценка:
-3 +13

Българин
7 Отговор
И има хора, които си мислят, че е измислица и политическа шашма...колко прост народ.

Оценка:
-12 +15

д р Щросмайер
8 Отговор
И все още има хора, които ще казват, че няма такъв вирус, че той е измислен и безобиден, грипче някакво си, че се разпространява само по медиен път. Други от телевизора ще ни обяснят, че здравната система функционира нормално.

Оценка:
-10 +14

др Гей Билтс
9 Отговор
Кой знае с какъв специален гел от канабис се е намазал, а после вещерките са го доизлекували. Грипчето се лекува точно за 3 дни с лимони и портокали, с банани не става, рападжии.

Оценка:
-10 +14

дддд
10 Отговор
Изнежена мишка, имал 3 дни температура 38 градуса и не можел да стане от леглото, милото момченце то, сигурен съм че и в казарма не си ходил.

Коментиран от #49


Оценка:
-9 +19

Митко
11 Отговор
Рапъра с ранимата душа. Лигльо. Сега ще има да лекува нараненото си его.

Оценка:
-8 +13

ИДИОТ
12 Отговор
мрън мрън, ми не си плащал здравните баровеца - иска здравеопазване......мрън мрън .......пък после то здравната система

Оценка:
-4 +18

лечител
13 Отговор
Докато тоя лежа у отделението с казаиченския Джери, аз излекувах гадженцето.

Оценка:
-2 +5

Играта щеше.да.се наиграе
14 Отговор
Пари за разходка в Турция с приятелката и новата кола има и за кучето пари има ама за здравните осигуровки няма а? Чак като ни стана лошо се сетихме да ги платим и то само за шест месеца назад предполагам. Държавата на тарикатите. Като те познавам мога да кажа, че си надал вой до небесата, за да те приемат и си звънял на 112 и на РЗИ по три пъти на ден сигурно. Хайде сега и малко реклама, за да се поддържа и имич. Все пак на хората на които роднините умряха на стълбите и в линейките докато чакаха да се освободи някое ВИП легло не им дават трибуна да разкажат подробно каква организации е създадена в страната. Бъди жив и здрав и сега направи каквото можеш да се подобри състоянието на болницата. С дарение ли, с концерт с благотворителна кампания ли, като доброволец ли, ти измисли. Само да не тръгнеш по екскурзии и да забравиш пак да си плащаш вноските.

Оценка:
-3 +19

Това и вчера го четох.
15 Отговор
Човек пропял рап макар и за малко цял живот е ВИП.

Оценка:
-0 +7

КАЗВА ИСТИНАТА ЧОВЕКА
16 Отговор
ТОВА НЕ СА МЕДИЦИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ. ...ТОВА СА УБИЙЦИ. .ЗАПИСАХ СИ ЦЯЛИЯТ РАЗКАЗ. .ДАНО ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМ

Коментиран от #28


Оценка:
-3 +10

sbs
17 Отговор
ВИП СЕЛЯНИН НАЙ ТЕЖКО ПРЕЖИВЯЛ ПРОТРИТОТО ОДЕАЛО ДА СИ БЕШЕ ВЗЕЛ ОТ СЕЛО ТАКАНАТА ЧЕРГА

Оценка:
-0 +11

хмм
18 Отговор
Ама аз не разбрах следното: значи той е бил с двустранна пневмония, а приятелката, която се оплаквала от тежест в гърдите - не? На нея изобщо снимка правена ли е?

Оценка:
-0 +13

Дълбоко виждащ
19 Отговор
Добре е описал младежа фазите,както и типът реакция на организма!Както съм забелязал от животът си физически тренираните имат по крехка психика от човек минал пълен курс химиотерапия,или от крехка девойка!добре е действал освен,че не е издържал и е звъннал е направил още две ?грешки...При температура около 39градуса трябва да започне да приема качествен антибиотик и много добър антикоагулант!Антикоагулант да го взема година след срещата с това биологично оръжие!Да бъде радостен....когато усети мирис на Ако....само някой Книжен....да не пише .....антибиотикът не действал на вируса....антибиотикът трябва да е много спектърен ....целта е да намали Реакцията на такъв тип Нервна система.Браво на момичето,то е по....от татуираните ...физкултурници!

Оценка:
-1 +6

Отровното трио
20 Отговор
Поредната подлога на ГЕРБ гушнал едни евра от шкафчетата, за тази сърцераздирателна измислица

Оценка:
-7 +6

гого
21 Отговор
това само потвърждава и мойта информация която имам от трето лице че доктори в болниците т. нар. бойци на първа линия, будители според винету са оставили болниците на автопилот а те се крият по стаичките некъде наврени и н е можеш да ги намериш ако ти трябват, идват един път сутрин надниквайки отдалече да те питат как си без дори да изчакат отговор

Оценка:
-1 +9

Asdfg
22 Отговор
Бах ти глупостите е написал този!!!

Оценка:
-5 +5

23
Този коментар е премахнат от модератор.
ИгратаСмешникаВсеТая
24 Отговор
Циркаджия. Пропуснл е да опише тоалетните му премеждия, през тези два месеца.

Оценка:
-4 +6

Ицо Багера
25 Отговор
Най - искрено пожелавам на момчето бързо оздравяване. Много неприятно ми стана в момента, в който споменава, че "близките" му приятели са му отказали помощ във важен момент. Думата "приятел" се употребява много често, но много хора не знаят истинския й смисъл. Всичко са интереси и полза.

Оценка:
-2 +11

Дълбоко виждащ
26 Отговор

До коментар #5 от "НикиВасилковски":


Това Нещо се МУлТИПЛицира!Ако не си го срещал....си мери температурата...Не се прави на щаба...Не се шашкай!

Оценка:
-0 +2

И аз
27 Отговор
Горе долу и аз преминах през същото, но в ИСУЛ отношението и на сестри и лекари беше много човечно.

Оценка:
-1 +3

Дълбоко виждащ
28 Отговор

До коментар #16 от "КАЗВА ИСТИНАТА ЧОВЕКА":


Голяма част са слабо подготвени!!Един авокад не могат сложат,или свалят!Всичко е до Семето!Преди20 18гда имаме тежък здравословен проблем със синът ни,редовно правех пълни кръвни тестове в Сиболаб!Много добри бяха,като Комар!Все едно Дъщеря ми прави манипулация!!

Оценка:
-0 +1

Chris Barnes
29 Отговор
Дано се оправиш "РАПЪР"

Оценка:
-1 +0

Behemoth
30 Отговор
Т.ъпа.нарите в здравеопазването са си такива по принцип не е виновна епидемията.. общо взето пълна липса на човещина и емпатия към страдащите ..чувство за превъзходство със специфична интонация....отдавна съм загубил уважение към тая професия....

Коментиран от #32


Оценка:
-2 +4

Само не
31 Отговор
разбрах защо този имащ добри доходи човек не си е плащал здравните осигуровки. На гише в НАП плащах на съпругата ми, когато беше безработна - отнема 2 минути.

Оценка:
-0 +6

Дълбоко виждащ
32 Отговор

До коментар #30 от "Behemoth":


Единици са,но има много качествени и в бг!!!В Германия имаш Перфектно Отношение и перфектна манипулация!!Ако Българите работещи там ,заработят Тук ,друго ще пишете!това се отнася и за работата на бг професори....хирурзи.....

Оценка:
-0 +4

Ох горката,игра,
33 Отговор
Колко жалък изглежда, човек така.....!

Коментиран от #34


Оценка:
-0 +5

Дълбоко виждащ
34 Отговор

До коментар #33 от "Ох горката,игра,":


Трай бабо....Не викай НЕЩОТО....то само ни търси!!Не Знаеш....как ще постъпиш....като застане пред теб!

Коментиран от #35


Оценка:
-0 +0

Бабо, дядо, жалък си
35 Отговор

До коментар #34 от "Дълбоко виждащ":


Дори не заслужаваш да чета толкова за тебе, камо ли да те посетя в болницата и да, ти донеса, една кутия цигари... може и уиски с две чашки, да не се,, заразя,,.....!

Коментиран от #37


Оценка:
-1 +1

Половината коментари са
36 Отговор
написани от пълни кретени. Много злобни, злонамерени и дори цинични коментари под един разказ, в който герой може да се окаже всеки от нас или наш близък. И да е с по-лош край. Понякога имам чувството, че предимно социопати пишат тук. А Играта щом е с толкова висок %антитела при първа възможност да дари плазма. За много хора е животоспасяваща. И да не обръща внимание на дебилите във форумите.

Коментиран от #38


Оценка:
-2 +2

Дълбоко виждащ
37 Отговор

До коментар #35 от "Бабо, дядо, жалък си":


Без да съм в болница вече имах среща с Нещото!!Съпругата ми също не използвахме услугите на бг професори....точно седем дена Съпругата ми....Аз си назначих терапия и трябва да си допия антибиотика,който сам си назначих!младежи,младежи сред вас има много знаещи хора,но себелюбието ви пречи да ги разберете!В момента правим ментални опити да усетим Миризми,младежи!

Коментиран от #39


Оценка:
-1 +2

Дълбоко виждащ
38 Отговор

До коментар #36 от "Половината коментари са":


Толкова ли сте наивен да смятате,че плазмата ....решава проблема....Господ дава,но в кошара не вкарва...ако прочетете днешните ми постове и наистина ги анализирате ще може да се справите!!

Коментиран от #41


Оценка:
-0 +1

39
Този коментар е премахнат от модератор.
Младежи и младежки, тъй като играта,
40 Отговор
Вече е направил белята, казвам ви в това опасно време,, матриалите,, са много опасни за вашето и тъй вече разклатено здраве...!

Оценка:
-0 +2

Не е панацея естествено плазмата
41 Отговор

До коментар #38 от "Дълбоко виждащ":


от преболедували, но дава шанс ако се приложи навреме. Вас не ви причислявам към дебилите, но сте странна птица определено. Отначало ми бяхте интересен, но виждам, че сте все по-отнесен и се реете в някаква паралелна реалност, имате си странни обяснения за всичко и въпреки огромното ви старание да "огреете" всяка тема едва ли някой ви възприема сериозно. Дано антибиотикът помогне за туширане на признаците на зараза с ковид-19(въпреки,че тя може да е единствено в ума ви). Ама за другите признаци, които проявявате, едва ли ще помогне... Все пак бъдете здрав!

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +1

Serj
42 Отговор
И тоя като Коцето прекалява с белото...

Оценка:
-0 +2

43
Този коментар е премахнат от модератор.
Дълбоко виждащ
44 Отговор

До коментар #41 от "Не е панацея естествено плазмата":


Айде сега да кажете...какво е нещото....и защоправя върху себе си проба и гълтам .....антибиотик от,който ще се чистя поне месец...защо трябва да си следите температурата и кръвното??имате професори,които за една година ....нищо не ви казаха,освен да носим маски... Защо така не Разговаряте с щаба??И накрая,пак ли не разбрахте,това не е вируснито ми плащате,опитвамсе да ви подготвя да не се........,като дойде до вас,а вие вместо благодарност,адите.....

Оценка:
-0 +3

Тоз е,, изрут,,
45 Отговор
Със, самочувствие, заради едни пари и една,, куха,, глава....! (Миризмата ще му казвам....!)

Коментиран от #46


Оценка:
-0 +1

Дълбоко виждащ
46 Отговор

До коментар #45 от "Тоз е,, изрут,,":


Както някой от вас четат,така други ги...четат .стигнахме до нещо,което засега не ме притеснява,а младежа Иглата му обръща внимание....Загуба намирис!няколко от вас пак се из....Прибързано!Създателя така е създал творението си Човек,че то практически е Неразрушимо!Когато Мозъкът се почиства застрашен той Сам Унищожава Врагът!Та не се плашете Младежи,вашия мозък си знае работата....когато усети,че не е заплашен пак ще усещаме мирисът !

Оценка:
-0 +0

кучето
47 Отговор
чиба ве....... изкарайте го мъченик

Оценка:
-0 +0

Шофьорка
48 Отговор

До коментар #1 от "Ха сега":


Не това е истината за здравеопазването

Оценка:
-0 +0

Хax
49 Отговор

До коментар #10 от "дддд":


Не си бръкнеш краката редовно.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5