4 Декември, 2020 11:32 4 901 5

Меган може да загуби кралската си титла заради груба издънка

  • меган маркъл-
  • принц хари-
  • кралско семейство-
  • кралски титли-
  • великобритания

Още с влизането си в кралското семейство, Меган започна да чупи старите традиции

Меган може да загуби кралската си титла заради груба издънка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Макар принц Хари и Меган Маркъл повече да не изпълняват кралските си задължения, те все пак запазиха титлите си.

Големият въпрос, който в последно време не дава мира на британците, е възможно ли е Елизабет II да лиши бившата актриса от званията, с които се сдоби чрез брака си с внука ѝ.

Принц Хари носи титлата „Негово кралско височество“ от детство. Меган пък стана „Нейно кралско височество“, след като се омъжи за него през май 2018 г.

Американката винаги е показвала, че не иска да спазва правилата и традициите на кралското семейство. Не само това, но и тя смело нагази в политиката и дори стана първият член на кралското семейство, гласувал на избори в САЩ.

Членовете на кралското семейство са известни с това, че никога не изразяват политическите си предпочитания. Затова много противници на бившата актриса на Острова искат тя да бъде лишена от всичките си титли.

Това обаче може да стане само в един случай - ако принц Хари също бъде лишен от тях.

"По споразумение членовете на кралското семейство трябва да бъдат политически неутрални, като по този начин зачитат конституционните си позиции.

Както при всички споразумения, има голяма гъвкавост по отношение на това какво представлява приемлива територия. И колкото по-далеч си от короната, толкова повече свобода имаш", разясни конституционният експерт Иън Макмартан.

Кралица Елизабет II смята да преразгледа условията за оттеглянето на херцозите през март 2021 г., така че отмяната на титлите им може наистина да се случи.

Междувременно, експерти прогнозират по-нататъшно влошаване на отношенията между принц Хари и британското кралско семейство след разговора с кралицата, съобщава Daily Express.

Историкът Анна Уайтлок се съмнява, че преговорите ще помогнат за преодоляване на пропастта, която се отвори между Хари и неговите роднини след заминаването му за САЩ.

Тя обръща внимание на факта, че постът на генерал-капитан на Кралската морска пехота на Великобритания, който доскоро се заемаше от по-малкия син на принцеса Даяна, вече е бил предложен на принц Уилям. Според нея това показва, че кралското семейство не очаква Хари да се завърне на Острова.

Биографът Робърт Лейси пък смята, че след въпросните преговори Хари и Меган най-накрая могат да загубят почетните си титли. Правото им да се наричат херцог и херцогиня на Съсекс също било застрашено.

"Ако при предоговарянето на условията през март се стигне до заключението, че Хари и Меган вече не могат да останат работещи членове на кралското семейство, е много вероятно да загубят или да бъдат принудени да се разделят с титлите си "Негово и Нейно кралско височество", отбелязва той.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 7 Отговор
    Е като си вкараш сини венци в линията на инцест е така. Мухаах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тук не ми се

    7 1 Отговор
    Коментира, вече....!
  • 4 наблюдател

    9 2 Отговор
    Да им имаме проблема.
  • 5 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    ПРИ ТОЛКОВА ДОСТИЖЕНИЯ НА НАУКА И ТЕХНИКА - ОЩЕ ИМА КРАЛСТВА -КРАЛЕ-КРАЛИЦИ -ПРИНЦОВЕ И ПРОНЦЕСИ ---ОМАГЬОСАНИТЕ МАЛОУМНИ НАРОДИ -СИ ИСКОТ ГОСПОДАРЯ !!!! СЛАВА НА ЕВРЕИТЕ СЪЗДАЛИ РЕЛИГИИТЕ ЗА ГЕПЕНЕ НА РАЗУМА ВИ !?!?!? АБЕ- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КРЪСТИТЕ С ЛЯВАТА РЪКА -АКО ДЯСНАТА Е САКАТА И КОЙ Е ПО ЛЮБИМ НА ГОСПОД - АДАМ ИЛИ ХРИСТОС - И НА ДВАМАТА ИМЕ Е " РАЗКАЗАЛ ИГРАТА " ---ЕДИНИЯТ С РЪЦЕ -ДРУГИЯТ С" ПИШКО ДУХ ВЕЛИК " !?!?!?!? ЕВАЛЛА ЕВРЕИ !!!