Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 10:05 3 337 1

Рецепта на деня: "Фалшив" карамел без захар

  • фалшив-
  • карамел-
  • фурми-
  • тахан-
  • какво да сготвя

Използвайте меки фурми и тахан

Рецепта на деня: "Фалшив" карамел без захар - 1
Снимкa: Shutterstock

Карамелът е смес, получена чрез разтaпяне на захар при висока температура. Добрата новина е, че можете да получите подобен вкус и без да използвате захар.

За да направите "фалшив" карамел, използвайте меки фурми и тахан. Въпреки че рецептата е много лесна, трябва да имате предвид няколко подробности. Ако нямате на разположение меки фурми, важно е да ги накиснете през нощта в топла вода, за да омекнат. Това е особено важно, ако нямате на разположение добър блендер.

За добрия фалшив карамел също е важно да използвате качествен тахан. На пазара има различни марки, а някои от тях изглеждат като парче глина в бурканчето. Вместо това купувайте тахан, който е по-течен, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

150 г меки фурми
3 супени лъжици тахан
малко сол

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте всичко заедно, докато получите карамелена смес.

В случай, че сместа е твърда, можете да добавите малко вода или бадемово мляко. Сервирайте с плодове, шоколад или кифлички.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От клизма ДК

    2 0 Отговор
    Няма, да има нужда....!