Last news in Fakti

15 Декември, 2012 11:18 1 151 3

БЛС няма да подпише Националния рамков договор

  • протест-
  • национален рамков договор
БЛС няма да подпише Националния рамков договор - 1
Снимка: БЛС

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор за следващата година. Това решиха делегатите на извънредния събор на съсловната организация,  като гласуваха "против" даването на мандат на ръководството да подпише договора.

Днес /15.12.т.г./ продължава работата на 56-я извънреден Събор на Българския лекарски съюз в Пловдив. Разглеждат се предложените промени в Устава на организацията, очаква се до края на деня да се обсъдят и промените в Кодакса за професионална етика, съобщиха от организацията.

Точно в 11 ч. делегатите прекъснаха своята работа и излязоха на протестен митинг пред сградата на Новотел Пловдив, който приключи малко преди 13 ч. На протестаа председателят на БЛС д-р Цв. Райчинов отново заяви исканията на медиците за неотклоняване на средства от НЗОК и връщане на парите от здравните вноски на населението за лечение. Повторени бяха нарушенията на закона при нееднократното отклоняване на финансови средства към държавния бюджет, както и проблемите, свързани с одържавянето на здравната каса, като предпоставка за нейното политизиране и поставянето й в зависимост от управляващите. Всички делегати изразиха надеждата, че ще има чуваемост и ще се потърсят възможности за решаване на поставени проблеми.

В пълен състав, делегатите продължават своята работа по промените в Устава на организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 български лекар

    0 0 Отговор
    Исканията на медиците ? Интересите на пациентите?
    Та кога ли ви е било грижа за това, господа самозванци?
    За кого разигравате този цирк ?

  • 2 пациент

    0 0 Отговор
    Тая година лекари и аптеки ми разказаха играта.Да свършва на на 21.12.12г.в полунощ -ако ли не бог да ми е на помощ!
  • 3 Д-р Хаус

    0 0 Отговор
    ЗДРАВНА КАСА . Това е най голямата пирамида в България мили съотечественици.