Last news in Fakti

17 Декември, 2012 20:13 1 367 2

Депутатите решават как да се плаща за здраве

  • нзок-
  • здраве-
  • блс

След отказа на лекарите да подпишат договор с Касата, депутатите предприемат спешни законодателни промени. От утре ще се търси начин, как да се харчат парите за дейности, които трябва да преминат от Министерството към Касата.

Депутати от ГЕРБ предложиха промени - медицинските дейности да могат да се прехвърлят в касата и само с одобрението на управителя на институцията и Надзорния съвет.

От опозицията внесоха и свои законопроекти в деловодството на Парламента. Междувременно Надзорният съвет на Здравната каса прие, догодина да останат в сила сегашните цени на медицинските услуги, за които се предвиждаше минимално увеличение, коментира бТВ.

Само 10 от общо 51 милиона излишък от здравни вноски в бюджета на касата ще бъдат усвоени.

Цветан Райчинов заяви,че да се върнат тези пари при налични задължения, а тези пари няма как да се отчетат освен като излишък на касата, тя не е платила, но има излишък... Правен абсурд! Би трябвало прокуратурата сериозно да се занимае с тези действия. Но иначе, простичко казано, това е поредната кражба на нови 41 милиона от здравни вноски, допълни той.

В предаването "Лице в лице" по БТВ управителят на Касата - д-р Пламен Цеков заяви, че следва закона - Касата няма задължения и излишъкът няма за какво да бъде похарчен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истината

    0 0 Отговор
    няма нужда от здравна каса здравните вноски да се правят директно в болниците така ще бъдат спестени милярди и няма да има нужда всеки път да се доплащат пари
  • 2 натурален българин

    0 0 Отговор
    добра идея така колкото пациенти има в региона толкова пари ще има и в болницата което значи че в софия ще си правят ботокс а раднево ще чакат на опашка за термометъра