Last news in Fakti

18 Декември, 2012 15:07 4 514 0

Продават руска водка от Китай

  • алкохол-
  • водка-
  • менте

Спиртните напитки, които се продава у нас, често се оказват китайско производство. Най-честият пример е водката. Фалшивият алкохол попада най-често по два начина в българската търговска мрежа, обясняват в руски информационен сайт. Единият е незаконно внесен под формата на готова продукция, а другият е внос на празни бутилки с етикети, които след това се пълнят в България.

За да ги продават на територията на страната, на търговците им се налага да купуват бандероли, които обикновено се предоставят от ресторантьорите. Подобни бандероли се използват по 4-5 пъти. По вкус този вид алкохол не се различава от оригиналния.

Медици предупреждават хората да внимават какъв алкохол пият, особено с оглед на настъпващите Коледни и Новогодишни празници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА