Last news in Fakti

18 Март, 2021 17:57 18 114 10

7 продукта, които не трябва да купувате дори и на промоция

  • магазин-
  • промоция-
  • супермаркети-
  • пазаруване-
  • храна

Вижте каква е истината за онези продукти, които изглеждат изкушаващо и изгодно, но всъщност не са такива

7 продукта, които не трябва да купувате дори и на промоция - 1
Снимка: Shutterstock

Не се заблуждавайте от промоции и отстъпки, които ви карат да се затрупвате с излишни покупки. Имайте предвид, че основната цел на рекламата е да ви подведе и да ви накара да купите повече. Тези 7 продукта не бива да се купуват, колкото и изгодни да ви се струват:

1. С аромат на боровинка

Самите боровинки са здравословни и вкусни плодове. Ако ги обичате, купете замразени или пресни и добавете, където искате. Но в производството няма да намерите истински боровинки. Следователно, печени продукти, кисели млека, зърнени храни и др. имат багрила, изкуствени овкусители, ароматизанти, но няма боровинки.

2. Портокалов сок

Ако харесвате портокалов сок, вземете най-простата сокоизстисквачка и изцедете пресен сок. Защото готовите сокове, въпреки написаното върху тях, нямат нищо общо с портокалите. Произвеждат се чрез разтваряне от концентрати - това е евтино и удобно за производителите, но не е полезно за здравето.

3. Опакована салата

Пакетираната салата струва много повече. Но това не е нищо в сравнение с обработката на такъв продукт. Той не само се измива, но се охлажда чрез шоков метод. Дезинфекцира се старателно с химически разтвори. Върху листата се образуват много микроорганизми, бактерии, които се размножават превъзходно под полиетилен.

4. Вакуумирани зеленчуци

Чисти и измити, а понякога дори и варени зеленчуци, които искате да свалите от рафта, защото ви е по-лесно. Цената на преработения продукт е 2 пъти повече, а понякога дори 5.

5. Кафе 3 в 1

Кафената напитка в малки сашета изглежда много удобна. Разбира се, по-лесно е от всякога да сипете кафе с уж мляко и захар в чаша, да налеете вряла вода и да пиете. Но в действителност няма нито сметана, нито кафе. Това са транс-мазнини, палмово масло, различни регулатори, багрила и други химикали.

6. Смлени подправки

Купуването на смлян пипер е голяма грешка. Някои производители успяват да продават формули, в които изобщо няма пипер. Може да има преработени люспи. Същото важи и за други подправки.

7. Настъргано сирене

Първо, отново е много скъпо в сравнение с обикновеното парче сирене от същия тип. На второ място, по този начин те преработват старо сирене, чиято годност изтича или е изтекла. Това не е толкова лошо. В настъргания пармезан може да има целулоза и това съвсем не е здравословно и не е вкусно. Направете си труда да настържете парче прясно сирене, за да спестите на стомаха си проблеми. Опитайте се да подходите разумно към покупките си на хранителни стоки, не купувайте всичко само защото изглежда примамливо.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    22 21 Отговор
    Мерси. Премествам си го.
  • 2 12347

    55 8 Отговор
    точно така е с продуктите
  • 3 Реално

    56 3 Отговор
    99% от продуктите са отровени с химая...И какво ако не си купите салата в пликчета-а просто марула--нали и тя е бъкана с химия...!!!!
  • 4 Михал

    16 3 Отговор
    Настърган кашкавал съм виждал, но сирене не, портокалов сок, има тиня отдолу, отказах се, смлян черен пипер готов, никакъв вкус и аромат, вакуумирани зеленчуци, само бейби спанак и броколи..!

    Коментиран от #8

  • 5 един от многото

    18 2 Отговор
    А олио на пръчки , може ли да купуваме?
  • 6 Астра Зевзека

    26 1 Отговор
    8. Салам и луканка са пълни боклуци, на безумна вече цена от 16лв за шпек и 22лв за подобие на луканка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 магазинер

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Михал":

    Михаилчо,може би в Русия не знаете,но всички млечни продукти се наричат сирена.Има твърди,средно меки и меки СИРЕНА.

    Коментиран от #10

  • 9 Нане

    2 0 Отговор
    Най-нискокачествената храна и вредна се протава в България! За източните държави е съвсем различна.
  • 10 От маалата,

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "магазинер":

    В Русия отскачаш, да, нямаш. вече совалка...!?