Last news in Fakti

17 Април, 2021 15:33 3 027 4

Как да превърнете великденските яйца в шедьоври

  • яйца-
  • великден-
  • техники-
  • украса

Направете декупаж със салфетки

Как да превърнете великденските яйца в шедьоври - 1
Снимка: БГНЕС

С наближаването на един от най-светлите празници, какъвто е Великден, хората започват да мислят за тазгодишната декорация на яйцата. Ето няколко уникални идеи за боядисване и украсяване, които ще допринесат за това подносът с яйца да прелива от изящество.

Направете декупаж със салфетки. Малко хора се заемат да пробват тази техника, тъй като им се струва прекалено сложна, пише actualno.com. Истината е, че декупажът е изключително елементарен и не изисква никаква специална подготовка. Единственото, което можете да направите няколко дни, преди самото боядисване, е да си набавите салфетки с различни мотиви. Заложете на онези цветове и форми, които смятате, че най-много ще зарадват всички у дома. Това може да са калинки, цветчета, зайчета, котенца и каквото друго се сетите.

Подгответе елементите преди това, така че по време на самото декориране да не ви е напрегнато. Изисква се прецизност, така че го правете спокойно и в момент, в който не бързате за никъде. Изрежете внимателно салфетката, съобразно големината на обикновеното яйце.

На самия ден си подредете елементите върху суха повърхност и започнете със същинската част. Яйцата трябва да са сварени, изсушени и изстудени. В купа си разбийте един или два белтъка, в зависимост от това какво количество яйца ще украсявате.

Вземете една по – дебела четка и върху повърхността на яйцето започнете да разнасяте част от белтъка, който е почти на пяна. Поставете внимателно елемента от салфетка и пригладете с четката, така че да не остават въздушни балончета. Нанесете още един слой от белтъка върху вече прикрепената картинка. Оставете върху фолио да изсъхне. Сигурни сме, че с тази техника вашите великденски яйца ще се открояват от всички останали, а децата у дома ще са безкрайно щастливи и доволни от вида им!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На изток от Рая

    2 1 Отговор
    Не е ли опасно да консумираш боядисани яйца които водят до рак?

    Коментиран от #3

  • 2 Грета Тунберг

    5 0 Отговор
    Хубаво ще ги боядисате и изядете, а после какво ше правите с пръдналото или пак ще загрявате атмосферата?
  • 3 Даааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "На изток от Рая":

    Опасно е, но повечето от храните у нас са гмо боклуци, така че един повече или по малко...
  • 4 един от многото

    2 0 Отговор
    Като ги прекараме през стомашно чревния си тракт!