Last news in Fakti

29 Януари, 2013 10:52 1 207 0

Оперират 10 души в Сливен след поледиците

  • поледици-
  • операция-
  • ортопедия

10 пациенти, пострадали при падане заради поледиците, са настанени в отделението по ортопедия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и се подготвят за операции. Това съобщи заместник-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Пациентите са в различна възраст, но преобладават възрастните хора. Д-р Хрисантов призовава гражданите да бъдат особено внимателни по заледените участъци и ако не се налага спешно, да не излизат от домовете си.

За периода 25-28 януари спешна помощ в болницата са потърсили 189 души. Настанени са 88 от тях. В акушеро-гинекология настанените са 20, във вътрешните отделения – 11, ортопедия – 10, неврология – 9, детско – 7, кардиология – 6, хирургия – 5, неврохирургия – 3, по 2 в УНГ и реанимация и един в психиатрия. Вчера в отделението по реанимация е настанен 38-годишен мъж в кома с неустановен произход. Извършват се необходимите изследвания за откриване на причините. Тази сутрин спешна помощ е потърсил колоездач, блъснат от кола. Пациентът не е пострадал сериозно и най-вероятно няма да бъде настанен в болницата. За периода са извършени 28 операции и 12 раждания.  
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА