3 Февруари, 2013 13:50 1 006 2

Родители все по-често отказват да имунизират децата си

  • имунизация-
  • отказ

Все по-често родителите отказват да имунизират децата си със задължителните за страната ни ваксини, алармираха лекари. Според експертите увеличаването на броя на неимунизираните в бъдеще може да доведе до опасни епидемии, съобщи bTV.
Само през януари в университетската АГ-болница "Майчин дом" има три отказа от ваксини. През миналата година близо 20 майки са отказали бебетата им да бъдат имунизирани дори с ваксините, които се поставят в първите дни след раждането на детето.

Най-честите опасения на родителите са, че децата могат да получат усложнения след имунизацията.

„Колкото повече деца и съответно по-нататък възрастни остават неваксинирани, толкова рискът от една първоначално малка епидемия е по-висок. Освен това по тоя начин се излага на риск и здравето на хронично болните деца, при които по медицински причини имат противопоказания за съответните ваксини”, обяснява д-р Лилия Вакрилова - началник отделение "Интензивни грижи", Неонатологична клиника, УАГБ "Майчин дом".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kolio

    0 0 Отговор
    Колкото повече отказа толкова по-здрави деца в бъдеще
  • 2 Stony

    0 0 Отговор
    Една хубава новина, все по-здравомислещи хора се появявят, и докога лекари-касиери ще демонстрират вапииюща наглост да обясняват колко опасно е да не им се доверявяме. доказано е че ваксините отравят и размиват съзнанието, децата почват да страдат от апатия и липса на КОНЦЕНТРАЦИЯ и им се изважда всякяква креативност и се лишават от ключови активации на имунната система