Last news in Fakti

30 Юни, 2021 09:35 5 176 10

Осъдиха Бриджит Бардо

  • бриджит бардо-
  • съд-
  • глоба-
  • ловци-
  • обида-
  • френска федерация на ловците

Aктрисата ще плати 5000 евро за обида

Осъдиха Бриджит Бардо - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Актрисата Бриджит Бардо е получила присъда от съда в Арес, Северна Франция, равна на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, съобщават медиите във Франция, позовавайки се на адвокатите на страните.

Иконата на френското кино през 60-те години на миналия век ще трябва да плати и 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Съдът освен това разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Бриджит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са “нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие”, които със своите действия “тероризират животинския свят”. Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като “класически пример” за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е “донякъде груб”. В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците “е една от темите, които силно вълнуват французите”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    8 7 Отговор
    ПО ДОБРЕ ДА ОТГЛЕЖДАМЕ МЕЧКИ И ВЪЛЦИ ,
    ОТКОЛКОТО КРАВИ И ОВЦЕ
    .........
    БРИДЖИТКАТА КОЛКО МЛЯКО ОТ МЪЖКИ МЕЧОК Е ИЗПИЛА - ЗАТОВА МЛАДЕЕ
  • 3 Раната минава обидата не се забравя

    9 2 Отговор
    Бриджит Бардо не е чела българската народна приказка за мечката и човека
  • 4 Ловец&рибар

    6 2 Отговор
    Сега този ловец, ще си купи нова, по-хубав пушка. Защо изобщо и е трябвало да се занимава?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мръсния Фикри

    2 2 Отговор
    Боже, таз що се спукала като мех, не са сетила некой богат млат съсет да я зашие като касим...!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Респект мишки,навремето цял свят въздишаше по нея
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Всичко с парка за ”танцуващи мечки” е далавера. Вече над 30 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се ”поевропейчим”. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
    ”ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ” на Бриджит Бардо отнемат, кастрират и след това затварят мечките зад оградата, където за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. ”Целта на занятието” е да се извадят мечките от социалната сфера на Българина. Мечката можеше да я срешнеш на улицата, без никаква преграда между нея и теб, придружавана от мечкаря с ГЪДУЛКА и рояк от развеселени хлапета. Поставена вече зад стоманената ограда, мечката вече е ”ДРУГИЯТ”, непознатото, чуждото, дивото. Него вече спокойно можеш да го стреляш и РАЗФАСОВАШ.
  • 10 По нея т.... мишко

    1 0 Отговор
    Да, въздишат, не ни учудва, но по стара ДЦК или ДГК да се,, въздиша,, да кажем пак не е интересно, просто е,, гнусно,, и се питаме, защо е желана, например онази черната кьорава та... на Вели и Дуда родата...!