Last news in Fakti

2 Септември, 2021 11:35 2 614 7

Златно момиче кръсти новия кораб на Бургас (СНИМКИ)

  • бургаскораб-
  • чески златно момиче-
  • художествена гимнастика-
  • кръсти-
  • стефани кирякова

Корабът "Бургус" е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра

Златно момиче кръсти новия кораб на Бургас (СНИМКИ) - 1
Снимка Архив: БГНЕС

На официално тържество в пристанище Бургас, състезателката по художествена гимнастика и златен олимпийски медалист от Токио 2020 година Стефани Кирякова стана кръстица на новият кораб „БУРГОС“ на Община Бургас.

Златното момиче Стефани Кирякова благодари на Община Бургас за възможността да стане кръстница на кораба: "За мен е изключителна радост, чест и удоволствие днес да бъдем заедно и заедно като бургазлии да дадем новото начало, да кръстим този невероятно красив кораб. Надявам се всеки един от вас тук, всеки един жител на Бургас, във възможно най-скоро време да успее да се повози на него".

Корабът "Бургус" е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Оборудван е с два двигателя, а капацитетът му ще позволява да превозва 100 пасажери. Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда.

Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.Освен туристическите разходки от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле и до близки крайбрежни населени места, катамаранът ще дава възможност на борда му да се организират различни фирмени събития и празненства.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 2 Отговор
    Само това са хората, които градят някакво добро име на Родината ни.

    Коментиран от #4

  • 2 Bai Nudals

    2 2 Отговор
    Не са го кръстили на нея...
  • 3 Емил

    7 2 Отговор
    Тоя кораб ще прави странни гимнастики в морето! Не се качвайте на него!
  • 4 Емил

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    Само това са тези, които ти забелязваш! Когато си сляп за друго, само годиатори ще виждаш!
  • 5 Хващат един и кръсти

    1 0 Отговор
    В случая Стефани, нали е от Бургас, чудесно, разбрахме и обзавеждането на кораба...!

    Коментиран от #6

  • 6 яко ни лъжат

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хващат един и кръсти":

    МАЛЕ,МАЛЕ В ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ СТРОЯХМЕ ПО 40 КОРАБА ОКЕЯНСКИ НА ГОДИНА ДЕТО ОЩЕ ПЛАВАТ ПО СВЕТА. КАТО НАЙ-ГОЛЕМИЯ Е 100 000 ТОНЕН. А СЕГА В ГОЛЯМАТА Д.Е.М.О.Х.Р.А.Ц.И.Я. СЕ ПРЕХЛАЗСАМЕ ОТ 20 МЕТРОВИ ГЕМИЙКИ 50 ТОННИ. УЖАС!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.