Last news in Fakti

18 Септември, 2021 12:19 2 918 11

Завещанието на принц Филип ще остане тайна още век

  • принц филип-
  • завещание-
  • кралско семейство-
  • кралица елизабет втора

Поне 90 години ще пазят в тайна какво е завещал на семейството си херцогът

Завещанието на принц Филип ще остане тайна още век - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британски съдия засекрети завещанието на принц Филип за поне 90 години, предадоха световните информационни агенции. Съпругът на кралица Елизабет Втора почина през април на 99-годишна възраст.

Според съдията Андрю Макфарлейн завещанието на херцога на Единбург не трябва да се оповестява, за да се защити "достойнството" на вдовицата му. Бракът на Филип и британската кралица продължи повече от седем десетилетия.

Завещанията са публични документи във Великобритания, но от около век е прието тези на високопоставените кралски особи да остават засекретени по решение на Върховния съд, пише БТА.

Съдията Макфарлейн разпореди последната писмено изразена воля на принц Филип да се пази в тайна от обществото в продължение на поне 90 години. След това може да бъде преценено дали документът да бъде публикуван.

"Необходимо е да се осигури по-голяма защита на личния живот на тази ограничена група от хора, за да се запази достойнството на суверена и близките членове на семейство," мотивира решението си съдията.

Той подчертава, че не е видял, нито пък е информиран за съдържанието на завещанието на покойния херцог на Единбург.

Макфарлейн заяви също, че като председател на колегията по семейно право във Върховния съд отговаря за сигурността на 30 плика, като всеки от тях съдържа последната воля на покойните членове на британската кралска фамилия. Сред тях са завещанията на кралицата-майка Елизабет и на принцеса Маргарет, които починаха през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    17 1 Отговор
    Колко ли наследника е оставил пустият му палавник?:) Те гърците са с гореща кръв!

    Коментиран от #3

  • 2 Глокая Куздра

    21 0 Отговор
    Че той заврян зет беше, под чехъл. Отърва се от оная вещица

    Коментиран от #4

  • 3 Изчакай

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    резултатите от преброяването. При тях, изглежда ще отнеме поне 90 години. 😉
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фен на сидеров

    6 1 Отговор
    ха-ха-ха !!! майтап бе, Уили !
  • 6 свидетел

    11 0 Отговор
    членовете на тази фамилия живеят по около век......ако не им "спретнат" някое по-раншно опело.....
  • 7 Грульо

    10 1 Отговор
    90 години няма да знаем на кой е завещал неговата половина от кралството. :D Жалкото обаче е, че ковид ваксината не му помогна да изкара повече от 2 месеца и да празнува 100 години.
  • 8 Рошко

    11 0 Отговор
    По важно е какво и на кого ще завеща бабето, например Канада на кого ще остави австрслия нова Зеландия Гибралтар и още много мног острови
  • 9 Аз знам

    17 0 Отговор
    В завещанието на принц Чарлз ,пише : Оставям всичко на мама!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Захари

    1 1 Отговор
    Аз ще ви кажа...Няколко диаманта, 2-3 камъка на пръстени и накити...Няколко милиона в банката, 7-8 частни имота. 600хил декара земя и 5-6 ретро авт ,на стойност и те няколко милиона. М/у другото най съм сигурен в бижутата