Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 15:55 3 805 6

Шер съди вдовицата на бившия си за 1 млн. долара

  • сони-
  • шер-
  • сони и шер-
  • авторски права-
  • дело-
  • вдовица

Сони и Шер бяха изключително успешен дует през 60-те и 70-те г. на миналия век

Шер съди вдовицата на бившия си за 1 млн. долара - 1
Снимка: Shutterstock

Шер заведе дело срещу Мери Боно, вдовицата на бившият ѝ съпруг и дуетен партньор Сони Боно, за правата върху песните на двамата, включително за хитове като "I Got You Babe" и "The Beat Goes On", съобщи "Rolling Stone", предава life.dir.bg.

Делото е за 1 млн. долара, неизплатени отчисления за песните им, и е депозирано в сряда в окръжния съд в Лос Анджелис. Шер твърди, че наследниците на Боно са престанали да плащат нейните хонорари за музиката на Sonny & Cher, въпреки че според споразумението за развод на двамата музиканти от 1978 г., певицата има право на 50% дял от техния каталог.

Шер, чрез нейния "Veritas Trust", и наследниците на Боно, чрез "Bono Collection Trust", са били в партньорство по отношение на песните на дуета и издателските права в продължение на десетилетията след смъртта на Сони Боно, който загина при ски инцидент през 1998 г. Това се променило през последните години.

Мери Боно се е опитала да използва "изцяло неприложима законова разпоредба за прекратяване на Закона за авторското право от 1976 г.", с която да отнеме дялът на Шер от каталога.

Според хората на Шер това е доста мъгляво и тепърва в съда ще стане ясно на чия страна е правото. Съгласно този закон, ако авторът почине, може да се прекрати какъвто и да е наследствен акт, и под акт, свързан с други споразумения. И Bono Collection Trust го използват като средство за прекратяване на споразумението за развод между Bono и Cher от 1978 г. Затова отказват да ѝ изплащат 50 процента от приходите от творчеството им.

Сони имал общо 4 съпруги. Преди Шер, той е бил женен за Дона Ранкин, а след Шер, за Сузи Коелу, и от 1986 година за Мери Уитакър, която е политик, член на Републиканската партия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака Радка

    9 1 Отговор
    Браво на Шерка, знае си интересите и умее да ги защитава! Ами няма само вдовицата да лапа, я!
  • 2 Дъщеря

    11 1 Отговор
    ѝ след операция вече ѝ е син !
  • 3 Лудия меломан

    9 1 Отговор
    Сони иШер бяха великолепен дует. И като част от дуета, Шер е напълно в правото си да иска своето за изпълнението на техните песни. А те бяха и си остават ВЕЛИКИ. А Litl man си остава една ор най-хубавите песни на 20век. R.I.P SONI.

  • 4 Ех таз Шер

    4 4 Отговор
    Още не остарява, нцнцнц, алчност навсякъде, къде ше ги носи..!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 арменска

    2 0 Отговор
    слет