Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 18:37 8 028 10

Как да прогоним паяците от дома си

  • паяци-
  • насекоми-
  • дом-
  • съвети-
  • прогонване

Безопасен и естествен начин да се отървете от досадните и неприятни паякообразни и насекоми

Как да прогоним паяците от дома си - 1
Снимка: shutterstock

Никой не обича насекомите вкъщи – те лазят по храната, завивките и навсякъде из дома ни. Използваме какви ли не препарати и химикали, за да се оттървем от тях, без да осъзнаваме, че реално тези мерки могат да навредят и на децата ни, и на животните, и на нас самите. Допълнителен негатив е вредното влияние над природата.

Ако искате все пак да прогоните гадинките от дома си, ще ви представим как да го направите по безопасен и естествен начин, без да използвате агресивни съставки. Ефектът е също толкова добър.

Ето как:

Примамете калинки във вашата градина

Калинките също са насекоми, но пък те могат да ви направят голяма услуга. Хранят се с паяците и други буболечки и елиминират продуктите, които служат за храна на другите насекоми.
За да привлечете калинките на ваша страна, добавете в градината си саксии с кориандър, резене, кимион, бял равнец, вратига, копър, здравец, ангелика или директно ги засадете в почвата на градинското пространство.

Използвайте ментово масло, за да изплашите вредителите

Ментовото масло има отблъскващ ефект върху насекомите. Ако усетите неприятен ефект и върху вас самите, като дразнене на кожата, смесете го с вода, а не го разпръсквайте чисто из дома. Напръскайте по местата, където най-често виждате паяци, буболечки и други насекоми. За да възспрете и навлизането им, напръскайте и около вратите и прозорците. Спрей от евкалиптово масло и вода също би имал такъв ефект.

Направете натурален спрей против вредители

Ябълков оцет, олио, черен пипер и течен сапун са магичните съставки на отблъскващия спрей. Пренесете го в бутилка с пулверизатор. Пръскайте след дъжд, около вратите и прозорците и на места, където виждате насекоми.

Вземете си котка

Котките са пазители на дома, те както от мишки, ни спасяват и от всякакви насекоми. Така че, ако обичате животинките, въобще не се чудете и си вземете сладкото създание вкъщи.

Насейте кедър около дома си

Кедровото дърво не се харесва на повечето буболечки и насекоми. Мулч от кедър е чудесен вариант за защита от тези гадинки. Може да сте сигурни, че те няма да припарят в дома ви. Освен това, може да си направите спрей от масло от кедър и вода.

Поставете цитрусови кори из къщата

Друго нещо, което не се харесва на насекомите, е цитрусовата миризма. Всички плодове от този тип ще ви свършат работа за прогонването на инсектите от дома. Оставете ги близо до прозорците, вратите, первазите, рафтчета и навсякъде, откъдето виждате да се появяват гадинките. Но ефектът им трае около 48 часа, така че имайте го предвид и ги сменяйте редовно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бор

    19 0 Отговор
    Най-лесния начин е да им биете цигански шамар - евтино, ефикасно и безотказно.
  • 2 Тупан

    18 3 Отговор
    Глупости на търкаляне....Само полза има от паяците в една къща. Аман от стерилен и обезумял свят

    Коментиран от #7

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    26 0 Отговор
    Как да изгоним паяците от улицата❓
  • 4 КАК КАК

    6 9 Отговор
    ТЕ ТАКА :ПУСКАШ В КЪЩИ БЕЗ ПАРИ ДА ЖИВЕЯТ СЕМЕЙСТВО АНТИ ВАКСИ И СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ВСИЧКИ ГАДИНИ СА ИЗМРЕЛИ И КОМШИИТЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ТИ ВДИГАТ ШУМ😁😁😁,
  • 5 Факт

    18 0 Отговор
    Миленче и ти си една калинка, но не бих те взел у дома!
  • 6 Радка пиратка

    10 2 Отговор
    Пазете ги за ядене, може да потрябват!
  • 7 Домошар

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тупан":

    " Тупана" е прав!! Паяците унищожават хлебарките!! Схващате ли бе тикви???
  • 8 Спалня, баня или библиотека..?!

    6 1 Отговор
    Паяците, хич не ми пречат, друго ми пречи, то една дърта,, тарантула,, нахална....!
  • 9 1122

    1 4 Отговор
    Не е ли по добре да излезем да живеем в градинката под кедровото дърво заедно с котката?
  • 10 Образован

    1 1 Отговор
    Марш обратно в часовете по зоология! Паяците не са насекоми, нито бръмбари. Повечето насекоми имат крила, паяците не. Насекомите имат 6 крака, паяците 8, насекомите имат фасетни очи, паяците имат 8, а някои само 6 очи. Насекомите имат глава, гърди и коремче, паяците главогръд и коремче. Паяците са хищници, сред тях вегетарианци няма. При насекомите има всякакви разновидности на хранене, включително и паразитни. Паяците може да изплетат паяжини, но няма да ти изядат дрехите или да ти снасят яйца в храната. Може да са отблъскващи, но домашните видове са безобидни за хората. А унищожават всякакви вредители.