Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 15:45 3 425 10

Парфюми втора ръка заляха онлайн пазара

  • парфюми-
  • онлайн продажба-
  • втора ръка

Български потребители масово се опитват да пробутат старите си маркови парфюми

Парфюми втора ръка заляха онлайн пазара - 1
Снимка: Shutterstock

Нова мода залива сайтовете за колективно пазаруване. Български потребители масово се опитват да пробутат старите си маркови парфюми на половин цена. За да се разделят с ароматната течност, продавачите предлагат и дребен козметичен подарък, пише novini.bg

Артикулите се дават на дребно, а интересът към тях е засилен. Според търговците това се дължи на икономическата криза и на факта, че много хора не могат да си позволят подобен скъп артикул.

Оригиналната козметика върви най-малко между 15 и 30 лева за флакон. В повечето случаи цената е наполовина по-ниска от редовната сума. Продавачите гарантират, че уханието не е реплика и желаят да продадат парфюма само с цел разчистване на нощното шкафче.

Към подобни оферти обаче винаги трябва да се подхожда с внимание, смята Крисия Павлова, търговец на парфюмерия и козметика.

Винаги имайте едно наум. Не се доверявайте така лесно на обяви в интернет с неясен произход, съветва експертът пред Novini.bg.

По думите ѝ потребителите трябва да изискват данни за срока на годност на стоката. Сред важните елементи е и оригиналната опаковка на продукта, както и информация за мястото, откъдето е закупен.

Въпреки всичко специалистите съветват козметика да се закупува само от регламентираните за търговия места.

Осъществяването на подобни изгодни сделки всъщност може да излезе много скъпо на крайния потребител, тъй като крият риск за здравето, поясни Павлова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 3 Отговор
    Дреха втора употреба, сега и парфюми втора употреба, а се сърдят като им кажеш, че били втора ръка хора.

    Коментиран от #3, #6, #8

  • 2 Михалева,,, достойна,, българка

    6 1 Отговор
    Давай сега, 10 употреба жина, 10 употреба дрехи, 10 употреба храна, сега и парфюми, да си слагат у ваната, да не им миришат миризливите...!
  • 3 Мис ля

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Всеки има право да си продава личните вещи и всеки има право да си харчи парите за каквото прецени, че ще си ги похарчи. Естествено е търговците да дърпат чергата към себе си и да съветват козметика да се закупува само от техните магазини, но продажбата на лични вещи, не е не регламентирано за търговия място. Освен това, ако имам нещо, което не ми трябва и е годно за използване, по добре да го продам срещу някакви пари и то да се използва отколкото без да взема никакви пари да го изхвърля и да генерирам отпадък, нали искате да пазя природата. Изхвърлянето на боклука на годни вещи и продукти е разхищение.

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Rock

    10 1 Отговор
    15-30 лв за марков парфюм... Не! Това със сигурност са имитации или парфюми с изтекъл срок. Няма жена готова да се раздели с любим и качествен парфюм на тези цени- тя винаги ще намери място за такова нещо.
  • 6 devil

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Сега ще чакат презервативи втора употреба че са много скъпи внос от Япония
  • 7 Курбанколи Пардимагомедов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мис ля":

    Абсолютно си прав.Не съм от гнусливите и ми трябваха маратонки удобни за бягане и само за тази цел(това се случи някъде в Сащ,преди няколко години).На двеста метра от нас имаше голям магазин за втора употреба и имаше обява за 50% намаление в събота.Отидох 10 мин по рано преди да отворимагазина и познайте какво????Ами отвън имаше около 20на човека ,повечето жени с бял цвят на кожата и в момента който отвори всички се спуснаха включително и аз.Кой не харесва евтиното,ако се случи едновременно и да е качествено,даже и снобите ,но не си признават.А парфюми и азмного съм продавал на част от цената ако не ми харесва или ми е станал досаден и гледам да взема поне част от това което съм инвестирал.Разни хора разни вкусове.За някой може да е добра възможност.
  • 8 Търговец

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Скоро и презервативи втора употреба на пазара 😁
  • 9 А не мислиш ли

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мис ля":

    Можеш да дариш на някого,който има нужда,просто така без пари.
  • 10 123

    1 0 Отговор
    30 години демокрация, на и капитализм в действие - бой за втора употреба. Ово йе стандарт. Никога няма да купя нечии дрехи, при условие, че конфекцията е на достъпни цени.