Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 16:27 9 624 11

Сигурни знаци, че излъчвате негативна енергия

  • негативна енергия-
  • отрицателна енергия-
  • негативизъм-
  • натрупване-
  • емоции

Приемайте позитивно света и събитията, вместо да мислите най-лошото

Сигурни знаци, че излъчвате негативна енергия - 1
Снимка: shutterstock

Понякога ни се струва, че над нас е надвиснал сив облак и ви следва където и да отидете. Това е отрицателната енергия, която влияе на нас и на хората около нас. Понякога отрицателната енергия не идва от външни фактори, а се е натрупала в нас и ние изобщо не осъзнаваме, че я носим с нас и я разпръскваме към околните. Но как да разберем дали сме източник на отрицателна енергия?

  • Имате ли желание да се оплаквате? Често или от време на време?
  • Имате ли желание по-често да се разправяте за това, което е лошо в света, отколкото за добрите неща?
  • Имате ли желание да критикувате всичко, което ви заобикаля ?

Ако отговорът на тези въпроси е "да", то вие несъмнено сте започнали да трупате отрицателна енергия в себе си. Вижте още няколко знака, които ще ви помогнат да осъзнаете дали вие самите излъчвате отрицателна енергия:

1. Виждате само отрицателните черти на другите и мислите, че всеки има проблем. Ако имате проблеми с всички останали, явно проблемът е във вас!

2. Разговорите с другите включват основно критика. Изпитвате удоволствие да сте иронични, цинични, което кара хората край вас да се чувстват неловко. Опитайте се да не клюкарствате за трети лица, а да говорите само за позитивни неща.

3. Склонни сте да работите до късно през нощта. Спазвайте правилото да не си носите работа вкъщи. Направете си списък със задачите, който ще ви помогне да преосмислите приоритетите си (най-вече - връзката между вас и времето).

4. Живеете в стресова ситуация - може би съквартирантът или близките, с които живеете, са разхвърляни или ви стресират. Това влияе на енергията, която вие излъчвате към други хора.

5. Постоянно се сравнявате с другите, чудите се дали сте успели в живота, какво сте постигнали. Колкото по-високо мнение имате за себе си, толкова по-позитивна енергия ще излъчвате.

6. Нямате достатъчно свободно време. Ключът е в баланса. Трябва да отделяте достатъчно време за релакс и развлечения, за да се освободите от напрежението. Трябва да имате ден "само за вас", в който се глезите, мързелувате, правите само това, което ви харесва, пише сайтът iwoman.bg.

7. Прекарвате прекалено много време в социалните медии. Освен вредното влияние на синия екран, социалните медии са огромен стрес. Разглеждайки живота на останалите, започвате да изпитвате завист, ревност и усещане, че във вашия живот не всичко е така розово като в този на другите. Фокусирайте се върху собствения си живот, а не върху чуждия!

8. Имате ниска самооценка. Това води до негативни мисли и разговори. Създайте си ежедневни позитивни мантри колко прекрасен човек сте! Ако за момент настъпи колебание във вашите достойнства и качества, приемете себе си и осъзнайте, че не всеки е идеален.

9. Общувате с други песимисти и обичате да четете негативните новини и да "хейтите" други хора. Трябва да прекарвате повече време с хора, които са склонни да виждат "розовата страна" на живота и са благодарни за това, което имат, а не да страдат за това, което им липсва.

10. Представяте себе си пред другите в "затворена поза" - не осъществявате контакт с очи, кръстосвате ръце и не се обръщате с лице към хората, с които говорите. Това показва, че не сте открити и достъпни за разговори.

11. Пасивни и мързеливи сте. Ако сте непродуктивни и нехайни, излъчвате негативна енергия. Изберете си хоби и правете нещо, което ви харесва. Бягайте в парка, разхождайте се сред природата, посещавайте концерти, нещо да повдигне духа ви и ви помогне да се фокусирате върху позитивната страна на живота.

12. Рядко излизате от зоната си на комфорт. Това е трудно за хора, които изпитват постоянно безпокойство, тревога, страх от провал. Липсата на нови преживявания и усещания продължава да ви държи в негативната зона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    7 14 Отговор
    Видя ли снимката на оня с юмручето и се прекръствам против уроки.

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Това, е ваше мнение

    3 3 Отговор
    И само мое, никого не задължавам с нищо, аз не съм длъжница, но на мен се дължи нещо,, здраве,, и,, нерви,,...... най важното за човек.... кажете обратното, когото си искам, ще харесвам, това значи никого...!
  • 3 Мислещ

    17 0 Отговор
    Съгласен съм, като цяло, но и не трябва да се забравя, че живеем във фашистки кошмар и в това отношение не можем и не трябва да игнорираме негативното, а да работим директно срещу него.
  • 4 Провал е

    3 5 Отговор
    че си роден и че създаваш неудобен живот на, другите, треси си сланините, аз ще се безпокоя, излез ти бе с колата и натискай газта, и се радвай, че си с баба ромка или която и да е.... чудесна протетичава статия, точно за комплекси, изяж л... и си вдигни главата и кажи,, я не виноватЬ,, .. а кто виновать, незнакомъй....... вижда се отново някой да си измие,, мръсотия та,,... нека, дано види поне михал, господ като не вижда...!
  • 5 Психолог

    7 2 Отговор
    Миленче, какви са тия тъпизми, бре. За това ли ти плащаха майка и баща ти такасата в НБУ?
  • 6 Искам да, попитам, а, откъде знаете

    1 1 Отговор
    че, се разхождам в парка, аз знам ли,, вашите стъпки,, които ако не са във ваната или жакузиту, ще са, в колата,, нали това съсипва човек, да го,, следиш,,...колко пъти да го казвам... явно,, склероза та,, ви е засегнала сериозно.. завиди ми на скромния и тих живот....!
  • 7 така трябва

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Днес е Архангеловден!
  • 8 Излекуван

    6 0 Отговор
    Благодаря на медиите, че освен статиите страшилки, са изтървали и това обяснение, че аз съм си виновен. Отивам да търся пепел, за да си посипя главата!
  • 9 Свобода,

    5 0 Отговор
    знаете какво е, да може да диша човек свободно...!
  • 10 Гост

    3 0 Отговор
    Желанието за оплакване ни го насадиха модерните майчета и психолози, като ни караха да споделяме по-често
    Ако не критикувам случващото се в света, трябва да оставя всеки тиранин да ме ползва за опитна мишка.
    Защо подушвате хората да не си отстояват правата и интересите?
  • 11 опасност

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    ОНЯ С ВДИГНАТИЯ ЮМРУК, КАТО ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИ ШУМКАРИН, СЛЯЗАЛ ОТ БАЛКАНА - ЛЬОТЧИКА ПАРАШУТИСТ, ФИГУРАНТА, ФАЛШИВИЯ ГЕРОЙ Е 100% СИГУРЕН ЗНАК, ЧЕ ИЗЛЪЧВА НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ ОПАСНА ЗА ДЪРЖАВАТА.