12 Ноември, 2021 17:58 6 765 18

Никога не казвайте това на мъж

  • връзка-
  • думи-
  • спор-
  • разговор-
  • комуникация-
  • двойка-
  • мъж

Много от тези фрази мъжете смятат за манипулативни и притискащи

Никога не казвайте това на мъж - 1
Снимка: Shutterstock

Много честно не е толкова важно какво казваш, важното е как го казваш. Жените често правят грешки в комуникацията със своите партньори, които даже могат да бъдат фатални за техните отношения. За да избегнете подобни неприятни моменти, запознайте се тук с това, което не трябва да казвате на мъж. Както и кои са подходящите алтернативи, с които да излеете, каквото ви е на душата.

1. Зайче, пухче, меченце и подобни галени имена на публично място

Aко сте си сред приятели, няма проблем. Но в никакъв случай не го захаросвайте по този начин пред колегите му, мъжката му компания или пред непознати хора. Колкото и любов да влагате в тези обръщения, повечето мъже се чувстват адски неудобно, когато ги казвате. Да не говорим, че вероятността после да отнесат подигравки, е огромна. Вместо това, по-добре се обръщайте към него по име, като му намигнете закачливо (може и без намигането). Сладките именца си ги запазете, когато сте насаме.

2. „Ти ми обеща!“

Сигурно няма мъж, който да не настръхне при тази фраза. Или с други думи вие му казвате „Ти си безотговорен, нехаен лъжец!“ Може и наистина да си го мислите, но, дами, това не е начинът! Вместо това, без грам укор, го попитайте дали случайно не е забравил, или има ли намерение да го направи по-късно, или нещо се е случило и е бил възпрепятстван? Няма да сгрешите, ако (отново без укор) спокойно му споделите, че го обичате и уважавате, но не ви е приятно, когато не държи на думата си.

3. „Хобито ти е тъпо!“

Или производните: „Абе, човек без работа…“, „И какво толкова му харесваш на това?, „Не мога да те разбера за какво си губиш времето?“ Независимо, дали вашият човек е фен на спорта, обича да ходи за риба или пък да си решава судоку. Той си има своето лично време и най-вече – има право да решава как да го оползотвори. Вместо това, щом толкова ви дразни хобито му, опитайте се да отвлечете вниманието му с нещо по-приятно. Ако наистина редовно ви пренебрегва, обяснете му, че връзката носи със себе си и своите отговорности. Много важно е да не го притискате и да омаловажавате интересите му.

4. Че не вярвате в него

Много жени, направо садистично не пропускат възможност да изтъкнат колко некадърен е партньорът им в това или онова. Че една крушка не може да смени, че една чиния не може да измие, че не би имал професионално развитие с тъпия си акъл… Налагат своя начин на мислене и действие и с наслада изговарят: „Нали ти казах!“, ако той сгреши. Вместо това, подхождайте с разбиране и уважение към него. Кажете му: „Няма ли да е по-добре, ако…“ или: „Какво ще кажеш за тази идея…“ Дори го оставете да греши! В крайна сметка хората така се учат. След грешката му, споделете какво е вашето виждане за по-ефективен начин, но без: „Нали ти казах!“

5. Критики към домакинските му умения

Първо, радвайте се, че изобщо полага усилия. Ако не ви харесва манджата му или смятате, че не е почистил дома добре, в никакъв случай не го критикувайте. Не за друго, а защото той просто ще спре да го прави! Вместо това, не пропускайте да го похвалите колко добре се справя, колко ви е приятно, когато е почистил или приготвил вечеря. Така ще го стимулирате и към повече старание.

6. „Трябва да поговорим!“

Една от най-ужасяващите фрази за мъжете. Обикновено те се сковават или изнервят и разговорът е всичко друго, но не и конструктивен. Вместо това просто започнете изречението си със: „Забелязал ли си, че…“, „Струва ми се, че…“

7. Че не харесвате неговите роднини

Бъдете особено внимателни, стъпвате по тънък лед! Всякакви критики към майка му, баща му, брат му, леля му… са особено опасни! За вас! Той може да го изтълкува като злоба, а естествената му реакция е да защити близките си. Вместо това, започнете с: „Малко се смутих, когато майка ти…“ и съвсем нормално обяснете кое ви е засегнало и защо сте почувствали неприятно. Или както се казва, умната жена винаги може да намери правилният подход и правилните думи. Защото в крайна сметка това е по-добре, както за нейния партньор, така и за нея самата, така и за щастието на връзката им.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдещето

    7 19 Отговор
    Слагай фереджето и не ми психологясвай!
  • 2 Педро Клати Mадейрa

    15 2 Отговор
    Вътре ли е?

    Коментиран от #5

  • 3 КОТарАК

    26 3 Отговор
    най-важното-не допускайте до себе си нещо , от което да не можеш да се отървеш за 30 секунди / запомнете тая философия и ще бъдете щастливи в обиколката ви по земята

    Коментиран от #11

  • 4 Скорпион

    7 0 Отговор
    Никогаш значи. Е кво като иска да поговорим иначе да си сумтим ли?
  • 5 До ВЪТРЕ ЛИ Е

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Педро Клати Mадейрa":

    Не знам ?? :)
  • 6 Спалня, баня или библиотека..?!

    4 0 Отговор
    Но може само едно да му се каже,, Кога,,.....?
  • 7 Гаглей

    15 0 Отговор
    Малка ти е чурката !
  • 8 Грульо

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако не ви харесва манджата му

    Като не му харсва манджата, да си влезе в женската роля и да си я сготви за нея и за семейството. :D
  • 9 qwerty

    5 0 Отговор
    Зайо, защо си без шапка?

    Коментиран от #10

  • 10 Охх!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "qwerty":

    Забравих да намигна! ;)
  • 11 Еее пич

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Много жеги гледаш....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 111

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шут в г з":

    Шут за вас на левия бряг!
  • 14 Жените

    1 0 Отговор
    Опитват всякакви неща но то като не отема накрая писва и му казва изтината.Съображения до време.Имам брак 41г.Обичам го още но понякога много ме дразни.Да е жив и здрав.
  • 15 100и4ков

    6 0 Отговор
    Особено майка му и леля му, въобще не ги споменавайте.
  • 16 Черна котка

    5 0 Отговор
    Много те обичам, ама не искам да съм с теб🙂
  • 17 Бре,

    5 0 Отговор
    много деликатни и чувствителни били мъжете... Не ги пипайте, ще се счупят.
  • 18 Европа

    2 0 Отговор
    Сетила се Мара да зе побара..... Тоя наистина прекаява... ДЕБИЛИ, ДЕБИЛИ но и ние имаме граница на търпимост....