Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 11:56 4 039 4

Изненада за феновете по случай 20 години от първия филм за Хари Потър

  • хари потър-
  • годишнина-
  • филм-
  • поредица-
  • магия

Актьорите от емблематичната поредица се събират отново за още един епизод

Изненада за феновете по случай 20 години от първия филм за Хари Потър - 1
Снимки: Shutterstock

Преди 20 години за пръв път видяхме на екран момчето, което оживя - Хари Потър и се впуснахме в магически приключения заедно с него и приятелите му.

На 16 ноември 2001 година на голям екран излиза "Хари Потър и философският камък".

Лентата е режисирана от Крис Кълъмбъс и разказва историята на 11-годишно момче, останало без родители, което открива, че има магически способности и е поканено да стане част от училището за магия и вълшебство Хогуортс.

Така започва едно неповторимо приключение! Сценарият на филма е базиран на известната в цял свят поредица от книги на Джоан Роулинг.

"Хари Потър и философският камък" се оказва невероятен успех и след него излизат още осем филма за Хари, приятелите му и удивителния им магичен живот.

От филма тръгва и цяло съзвездие от деца актьори като Даниел Радклиф и Ема Уотсън, които заедно със създателите на първата лента за Хари Потър, казват, че това ще остане сред незабравимите им преживявания.

Изненада за феновете по случай 20 години от първия филм за Хари Потър

Междувременно стана ясно, че актьорският състав на "Хари Потър" е бил поканен да заснеме специален епизод, посветен на 20-годишнината от премиерата на първия филм. Идеята е по подобие на успеха на скорошното завръщане на сериала "Приятели".

Твърди се, че Даниел Радклиф (Хари), Рупърт Гринт (Рон Уизли) и Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) ще пресъздадат някои емблематични сцени като качването на борда на Хогуортс Експрес - вълшебния влак, с който се стига до магическото училище.

Предвидено е заснемането да се проведе в студиото на Warner Brothers Studio в Хертфордшир. Пред "The Sun" източник съобщи, че на триото е предложена голяма сума за проекта, който все още е "обвит в тайна".

"Би било невероятно, ако успеят да предложат голяма сума пари на актьорския състав, за да се съберат отново. Всички те имат много приятни спомени от времето, когато снимаха заедно", допълни източникът пред The Sun.

Премиерата на първи филм "Хари Потър и Философският камък" беше през 2001 г., а последният "Хари Потър и Даровете на Смъртта"- Част 2 беше през 2011 г.

Въпреки че актьорите са били помолени да участват, не е ясно дали авторката Джоан Роулинг ще се присъедини към тях.

Даниел Радклиф наскоро критикува авторката на книгата заради коментарите ѝ за транссексуалните хора. Джоан сподели статия "Създаване на по-равнопоставен свят след Covid-19 за хора с менструация".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    7 0 Отговор
    Е тва ще е върха. Ще се съберат вече дъртите изчадия. Ще варят жабешки очи и прилепови нокти в урина от еднорог джендър с аталантическо самосъзнание.
  • 2 ИВАН

    4 0 Отговор
    Да ви го на.укам на извратените ви измишльотини - това ще ви го каже всеки истински българин, ама и това ви е много - не заслужавате
  • 3 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Стига с тази еврейска простотия Хари Потър,омръзнахте на нормалните хора.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Тъпа книга у още по тъп филм . Фентъзи за деца до 10 години .