Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 12:15 3 692 8

Диетата 16:8 прави чудеса

  • диета 16:8-
  • периодичено гладуване-
  • кръвна захар-
  • инсулин

Вижте как да отслабните без глад

Диетата 16:8 прави чудеса - 1

Периодичното гладуване е тенденция, която напоследък е сред най-ползваните за отслабване и пречистване на организма от токсини. Тя кара организма да се чувства по-лек и помага за премахването на подуването и излишните тлъстини.

Какво представлява диетата 16:8?

При този начин на хранене съществува прозорец от време, в което приемате цялата храна за деня или в рамките на 8 часа. През останалите 16 часа не слагате нищо в устата си освен вода. Например, храните се от 10 до 18 часа или от 12 до 20 в зависимост от индивидуалния ви ритъм на живот, пише Флагман. Възможни са и други часови интерпретации като първата се смята за най-полезна, тъй като вечерята е по-ранна.

Защо диетата 16:8 е полезна?

Периодичното гладуване се счита за добър начин да контролирате кръвната захар, инсулина и кръвното налягане. При краткотрайното лишаване от храна в рамките на денонощието метаболизмът се забързва и активизира, което води до ускорено изгаряне на мазнини и калории. По време на периода на гладуване имате право освен вода да пиете и черен чай, зелен чай, кафе. В рамките на прозореца за хранене можете да ядете каквото си поискате. Ако желаете да изгорите повече мазнини, разбира се, е препоръчително да се храните здравословно и да броите приетите калории.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шкщ

    6 6 Отговор
    Аз съм на тази диета вече 11 месеца, не съм отслабнал и с грам.
  • 2 Стига

    6 3 Отговор
    Глупости с това пречистване, детокс режими, чайове и прочеее. Организма си има детоксикираща система наречена черен дроб и тя си работи предостатъчно добре.

    Коментиран от #6

  • 3 Факт

    5 1 Отговор
    Няма универсална диета.Има хранителни режими изготвени от специалисти съобразно вашите години,пол,функционална подготовка и начин на живот.Всичко друго е ала-бала!
  • 4 нннн

    5 0 Отговор
    Диетата е добра, но трябва да се допълни с 10 000 крачки на ден.
  • 5 добрата

    2 2 Отговор
    Диета е 69 :)
  • 6 Оппа

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стига":

    Бе тя и мойта баня е вкючена към канализацията,ама някой път се запушва!Ха,де?
  • 7 Диета

    4 1 Отговор
    Дивотии,дошли с демокрацията.Разделно,високо мазнинно,зони,мони,и прочее подобни измишльотини.Единственото вярно е че човек не е пригоден за усвояване на много концентрирани и прости въглеводи.Хляб,картофи,ориз трябва да са в минимални количества за деня и трябва да се заместват,а не да се консумират заедно. Захар и захарни изделия само на Нова Година.И режим.Както едно време.Закуска ,обяд и вечеря.Намалят се единствено въглехидратите от хляб и ориз.Това не означава натъпкване със сирене,кашкавал и салам,който също би следвало да се ядат в малки количества В 10 ч сутринта,три часа след закуската може една ябълка при чувство за глад, в 16 ч също. Нищо сложно няма и ще сте във форма до старини.
  • 8 Добре Стойчу и дамски

    1 0 Отговор
    Ползвайте диетата, да ме пази бог...!