Last news in Fakti

6 Декември, 2021 11:15 2 465 0

За красиви и дълги мигли

  • мигли-
  • рециново масло-
  • хранителни добавки

Как да поддържаме миглите си

За красиви и дълги мигли  - 1
Снимка: Shutterstock

Полагате ли специални грижи за миглите си? Искате ли да са по-дълги и по-плътни? Вижте какво можете да направите. Ето и 5 съвета за естествено красиви и гъсти мигли.

1. Използвайте серум за мигли

На козметичните щандове вече има всичко, от което се нуждаете. А един от продуктите, които си заслужава да включите в разкрасителните си процедури, е серумът за мигли. Със серум миглите израстват по-дълги, по-плътни и по-силни. Когато купувате серум за мигли, изберете такъв, който е дерматологично тестван. Спазвайте стриктно инструкциите за употреба. Серумите са концентрирани продукти, които правят чудеса, когато се използват правилно.

2. Рициново масло

Рициновото масло е сред тези продукти, за които няма редица проучвания, които до доказват ползите. Но пък се използва от хилядолетия по цял свят. Рициновото масло действа като антиоксидант и хидратира. Дори да няма доказани ползи за по-бърз растеж на миглите, със сигурност ги поддържа здрави и чисти. Освен това в рициновото масло има витамин Е, който предпазва миглите от вредното въздействие на средата.

3. Приемайте хранителни добавки

Миглите са косъмчета, също като косата. И състоянието им може да се подобри, ако постигнете баланс и коригирате дефицити с помощта на хранителни добавки. Приемът на колаген и биотин се препоръчва, ако имате изтощена коса, която не успявате да възстановите само с козметика. Въпреки това, съветът ни е първо да потърсите консултация с дерматолог и да си направите кръвни изследвания. Да, можете да си купите тези добавки без проблем от всяка аптека. Въпреки това, не ви препоръчваме да си самоназначавате "лечение" с тях.

4. Почиствайте миглите

Миглите, също като всяка друга част от тялото, се нуждаят от редовно почистване. Ако носите тежък грим или изкуствени мигли, е възможно да се натрупа себум и нечистотия, които да забавят растежа на миглите.
Можете да направите това с лек натиск при миенето на лицето или да използвате клечка за уши, потопена във вода. Запазете и почистете четка от стара спирала и я използвайте за разресване на миглите.

5. Грижете се ежедневно за миглите си

Полагайте ежедневни грижи за миглите си, за да са здрави и красиви. Не си лягайте с грим. Ако има дни, в които ви е възможно, оставете клепачите и миглите да си отпочинат от грим. В дните, в които носите грим, бъдете нежни. Не прекалявайте с уреда за извиване на мигли, не слагайте прекалено много спирала, никога не използвайте грим с изтекъл срок на годност. Не търкайте клепачите, защото това може да увеличи броя мигли, които губите, пише rozali.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА