Last news in Fakti

13 Декември, 2021 15:25 2 330 1

Забравете за този продукт, състарява ви

  • стареене-
  • продукт-
  • захар-
  • глюкоза-
  • диетолог

Заради високото му съдържание в организма се намалява количеството на калий, магнезий и калций

Забравете за този продукт, състарява ви - 1
Снимка: shutterstock

Процесът на бързо стареене на кожата и организма може да бъде провокиран от прекомерната консумация на захар. За това предупреждава кандидатът на медицинските науки и диетолог Елена Соломатина.

Диетологът обяснява, че глюкозата, получена от захарта, се превръщат в мазнини, които впоследствие влошават състоянието на кожата. Именно затова тя нарича захарта продукт, който ускорява процеса на стареене.

"Мазнините предизвикват определена верижна реакция. Те се натрупват в клетките и когато вече не могат да правят това, започват да циркулира в кръвния поток. От това стените на кръвоносните съдове се увреждат, холестеролът се устремява натам. Всичко това причинява възпаление.

В крайна сметка кръвообращението се влошава. Съдовете се вплътняват, стават по-малко еластични, състоянието на кожата започва рязко да се влошава ", подчерта Соломатина.

Специалистката допълва, че поради високото съдържание на захар в организма се намалява количеството на калий, магнезий и калций. Ниските нива на тези елементи причиняват подуване и разтягане на кожата, както и влошаване на общото ѝ състояние, пише сайтът jenata.blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 0 Отговор
    кандидатката на медицинските науки и диетоложка Елена Соломатина.