Last news in Fakti

5 Януари, 2022 12:37 2 391 8

Киану Рийвс дарил 70% от хонорарите си от "Матрицата" за борба с рака

  • киану рийвс-
  • матрицата-
  • хонорари-
  • рак-
  • борба с рака-
  • дарение-
  • актьор

През 1991 г. по-малката сестра на актьора е диагностицирана с левкемия

Киану Рийвс дарил 70% от хонорарите си от "Матрицата" за борба с рака - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Холивудският актьор Киану Рийвс е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата "Матрицата" на фонд за борба с левкемията, пише в. Daily Mail.

Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.

През 1991 г. по-малката сестра на актьора - Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията ѝ. Рийвс дори продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си. Актьорът също така похарчва 5 милиона долара за рехабилитационната ѝ терапия.

"Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея", споделя тогава Киану Рийвс.

От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години. Рийвс впоследствие създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака.

Изданието припомня, че Киану Рийвс е споделил хонорарите си за следващите два филма от поредицата "Матрицата" с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симитличанин

    30 1 Отговор
    Браво , е това е истинският проблем на човечеството а не ковид
  • 2 Бохем

    30 0 Отговор
    Поздравления. Един от малкото актьори, които реално са дарявали десетки милиони долари от хонорарите си. Пък и Киану изглежда и пичага, дано и него да не го залее ,,Metoo" и ,, Cancel" културата.
  • 3 Студопор

    26 0 Отговор
    От всичките холивудски актьори - само този е приземен. Помня че беше подарил мотори на всичките мото-каскадьори, участващи в заснемането на сцените с мотори в предишните части на "Матрицата".
  • 4 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Огромен Човек е това! Респект.
  • 5 681

    12 0 Отговор
    Киану е източно православен християнин, доказващ с дела и скромен живот вярата си. Рядка личност не за Холивуд, а изобщо в наши дни.
  • 6 Респект и адмиации

    10 0 Отговор
    Велик артист. Пък баба ви ЛилиИванова щяла къща да си купува от парите дето изкара в НДК.... Кой ша живей там ма кукувице???? Цял живот сама и алчна. Иначе безпорен талант и певица
  • 7 мучо

    0 0 Отговор
    това в българия не може да стане..........
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Вчера точно това стана на въпрос на работа и никой не успя да се сети за фирма, която да дарява и да подпомага местните. Фирмите генерират печалби, които обаче отиват за лукс на собствениците, а нищо не стига до хората, които понасят негативите на това, да имаш производствна база в съседство. Ето Безос например дава 50млн. долара за къща на Хаваите, а Мъск пак дава толкова на фондация за деца болни от левкимия. На всичкото отгоре работниците при Мъск са добре платени, без профсъюз, здраво се работи, но го оценят защо, а при Безос - всички го определят като робовладелец, доставчиците не могат дори да отидат до тоалетна.