Last news in Fakti

11 Януари, 2022 10:58 3 801 5

Оперираха музата на Салвадор Дали

  • аманда леир-
  • муза-
  • салвадор дали-
  • операция-
  • сърдечна операция

Красивата актриса и певица се подложи на сърдечна операция

Аманда Лиър претърпя операция на сърцето в клиника в Швейцария. След сериозната хирургична интервенция 82-годишната певица и актриса публикува снимка от болничното легло и успокои почитателите си, че се чувства добре и всичко е преминало по план.

"Щастлива съм, че го направих. Сърдечна операция. Сърцето ми вече е възстановено и ще обича още повече моите фенове", написа Аманда Лиър, цитираната от life.dir.bg.

Публикация, споделена от amanda lear (@amanda.lear)

Легендарната звезда с френски и италиански паспорт повече от 60 години е под светлината на прожекторите в различни изкуства: модел и муза на художника Салвадор Дали, с когото е имала и любовна афера, певица - благодарение на срещата ѝ с Дейвид Боуи през 70-те години на миналия век, а преди това - топмодел. Боуи я убеждава да напусне модния подиум заради музиката и през 80-те Лиър се изкачва на върха на всички европейски класации със специфичния си нисък глас.

След като заживява в Италия, тя става и любим телевизионен персонаж от тв екрана като субретка и водеща на различни предавания. Снимала се е в игрални и тв продукции, а в анимацията на Pixar "Феноменалните" дублира на италиански една от героините - модната стилистка Една Мод.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    3 1 Отговор
    И там ги вързват с бинтове
  • 2 русенец

    7 0 Отговор
    Д-р Енчев, виж нови технологии, виж майсторска направа! Ти само конфекция бълваш, чалгарките ни са като близначки.

    Коментиран от #3

  • 3 ИСТИНАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Тя е ключова фигура в поп културата.Клас ,стил елегантна винаги нашите кучибри от фолка когато стигнат на нейните години никой няма да си спомня за тях

    Коментиран от #4

  • 4 много сте наивни

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА":

    Фотошоп.
  • 5 Fashion Pack

    0 0 Отговор
    Гласа и е като на Николай Гяуров , супер контра алт ! Има неувяхващи парчета !